Esenyurt’ta Livaneli Rüzgârı Esti

Esenyurt’ta Livaneli Rüzgârı Esti

Esenyurt Belediyesi, Zülfü Livaneli’yiEsenyurtlularla buluşturdu. Sunay Akın’ın modere ettiği etkinlikte NebilÖzgentürk’ün Livaneli belgeseli ve Ferhat Livaneli Orkestrası'nın performansı eşliğindekeyifli bir söyleşi gerçekleştiren Zülfü Livaneli, Esenyurtlulara unutulmayacakbir gece yaşattı.

“Aydınlık Rıhtımın Feneri” Zülfü Livaneli,Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik ile sevenleriyle buluştu. EsenyurtKültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Belediye Başkan YardımcılarıSelçuk Günerhan, Hayrettin Babahan, Veysel Bal, Halis Şimşek, Belgin OflazoğluOrkunoğlu, CHP İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve yüzlerce Esenyurtlukatıldı. Esenyurt Belediyesi çocuk korosunun “Leylim Ley” türküsünüseslendirmesiyle başlayan etkinlik, Nebil Özgentürk’ün "Livaneli" belgeseli iletaçlandı. Sunay Akın’ın moderatörlüğü ve Ferhat Livaneli Orkestrası'nın performansı eşliğindeakıllara kazınan bir söyleşi gerçekleştiren Zülfü Livaneli, Esenyurtlularakeyifli anlar yaşattı. Müzik, edebiyat ve sinema alanında birçok değerli eserinsahibi olan Livaneli’nin yoğun ilgiyle karşılanan söyleşisi, yüzlerceEsenyurtlu ile birlikte en sevilen bestelerini seslendirmesiyle sona erdi.Sahneye çıkarak teşekkür konuşması yapan Başkan Bozkurt, Zülfü Livaneli, SunayAkın ve orkestra şefi Ferhat Livaneli’ye çiçek takdim etti.

“HepBeraber Güzellikleri Yaşatacağız”

Sahnede konuşma yapan ve Zülfü Livaneli’ye teşekkürlerinisunan Başkan Bozkurt, “Mekânlar insanlarla güzelleşiyor, topraklar insanlarlayurt oluyor. Biz de hep beraber bu ülkeyi sevgili Zülfü Livaneli’nin dediğigibi güzelliklerle kurtaracağız, hep beraber güzellikleri yaşatacağız. Berabervar olacağız, iyi ki varsınız. Ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde zaman zamankaranlıklar ve zorluklar oluşuyor. Ve biz, tutunacak dal bakarız. Okaranlıkların yaşadığı topraklarda ışık ararız. Sevgili Zülfü Livaneli, 'Aydınlık Rıhtımın Feneri' olarak her zaman yaşamımızdayer almıştır. Hepimizin yaşantısında ayrı bir yeri var diye düşünüyorum”şeklinde konuştu.

“BizimVazifemiz Yanınızda Olmak”

Esenyurt’ta olmaktan mutluluk duyduğunusöyleyen Zülfü Livaneli, “Esenyurt’u bambaşka bir şekle dönüştürmeyeçalışıyorsunuz. Bizim vazifemiz sizin yanınızda olmak, arkanızda olmak” diyerekEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür etti.

“EsenyurtlularınKatılımıyla Çok Güzel Bir Sanat Şöleni Oldu”

Livaneli’yi Esenyurt’ta anlatmaktan dolayı çokmemnun olduğunu belirten Sunay Akın, “Esenyurtluların katılımıyla çok güzel birsanat şöleni oldu. Ama Zülfü Livaneli’yi anlatmaya zaman yetmez, iki saat hiçyetmez. Onun o eşsiz bestelerini mi anlatacaksınız, yoksa harika filmlerinimi, bitmesin dediğimiz romanlarını mı… Hangisini anlatacağız? Elbette ki FerhatLivaneli Orkestrasısanatseverlere mükemmel bir gece sundu. İnsanlar çok duyarlıydı. Mükemmelinsanlar vardı, bitsin istemedik. Kendimi çok şanslı hissediyorum, çünkü Livaneli budünyaya yüz yılda bir gelen sanatçılardan biri. Bu denli başarılı, duyarlı,sadece ülkemizde değil kendini dünyaya kabul ettiren, dünya tarafından sevilenbir insanı sahneden iki saatte anlatmaya çalıştım. Hayatımın en zor gecesiydi”ifadelerini kullandı.

qcnrd1t6wegnhpw7bustyIx5.jpg

benvldfmgj12y5nxwzvsmu6a.jpg

amvduhwxtzvjqoehytfpxgyn.jpg

qvbefl9tzdomrscjhzy5x2pe.jpg

ldwvhdjtg0acbuybje2l4ane.jpg

c6otbgjgykvp5tfhmez923ck.jpg

rgokn8clcyjptIm1nvoajtse.jpg

q7rxx8bhefwkmaugbamqyIin.jpg

2hhmi1ppys8gmalcbjt45yfq.jpg

yxcmwhb4wlnrz71ytvvgeshi.jpg

kyhlI4geziwquhcoclbx9xfu.jpg

v54lpu7a8dqgiotuvdkmwglI.jpg

rbitr8fnf3qvsn6voedpp5Iu.jpg

j7mylhadbpngvfuforomztuj.jpg

dxlwmulyjgruv3m4fqtsxbs2.jpg

ygdxsw6rzdy5lr7bqupu8b1c.jpg

831nvsslk7hg2iclrmuwdvht.jpg

a6qfwpxlgyekzmxuing3cvts.jpg

zynat5b8jkpdhx0gprw9ilmf.jpg

zquhwc0y2lgfkdrqbxf7I6ew.jpg

0p9s7hc1xibsdt6t4mobqedm.jpg

nxby6csoq25zugsthfw38vam.jpg

fygrz0swacipqdo5tkxhunwe.jpg

6wkr8a29xIesvelqrtb41ai3.jpg

4fuvze2Ivgfg7serb0p1lrkl.jpg

y3oul2ep8imx1zpmloas9bxf.jpg

0l5zpnvivqrul6uyxt47sdf3.jpg

sntcIusyzyhaoqjp92t1wvuf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.