Esenyurt’ta Moldova ve Gaziantep Kardeşliği

Esenyurt’ta Moldova ve Gaziantep Kardeşliği

Moldavalı Nicu Scute lnıc, Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği UluslararasıEsenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali kapsamında kurulan ZanaatkarlarSokağı’nda Yemeni sanatını öğrendi. Gaziantep’ten gelen Yemeni Sanatları ustasıKemal Baygün ise, dil farklılığının kaynaşmaya ve kültürel paylaşım yapmayaengel olmadığını ifade etti.

Esenyurt Belediyesi’nin öncülüğünde bu yıl 2’ncisi düzenlenen UluslararasıEsenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali kapsamında kurulanZanaatkarlar Sokağı’nda, hem Türkiye’den hem de dünyanın çeşitli ülkelerindengelen el sanatları ustaları Esenyurtlulara kendi kültürlerini tanıtmaya devamediyor. Farklı stantlarda satış yapan ustalar, hazırladıkları el emeği göz nuruürünlerin yapım aşamalarını birbirlerine öğretiyor. Farklı dillerde konuşmanıninsanların dostluk kurmasına engel olmadığını gösteren bu sokakta, Moldovalıseramik ustası Nicu Scute lnıc, Gaziantep’ten gelen Yemeni sanatları ustasıKemal Baygül’den Yemeni yapmanın inceliklerini öğrendi.

“Burada Farklıİnsanlarla Kaynaşıyoruz”

Moldova’dan Esenyurt’a gelen 17 yaşındaki seramik ustası Nicu Scutelnıc, Burada birbirinden farklı insanlarla tanıştığını belirterek şunlarısöyledi: “Üç yıldır seramik işiyle uğraşıyorum. Esenyurt’a geldiğim için, bu kadaryetenekli ustalarla tanıştığım için çok memnunum. Burada tanıştığım usta banaYemeni adı verilen çarık tasarımını öğretti. Ben de ona seramik yapımı ileilgili bilgiler verdim. Burada hem birtakım şeyler öğreniyoruz hem de farklıinsanlarla kaynaşıyoruz. Umarım bu tür etkinlikler her zaman devam eder.”

“Farklı DillerKaynaşmaya Engel Değil”

Yemeni sanatları ustası olan Kemal Baygün ise, farklı dillerdekonuşmanın kaynaşmaya engel olmadığını belirterek şöyle konuştu; “BurayaGaziantep’ten geliyorum. Esenyurt Belediyesi sayesinde burada Nicu arkadaşımlatanışma imkanı buldum. Biz bugün arkadaşımızla birlikte ayakkabı yaptık. Onayemeni sanatlarını öğrettim. Kendisi de çok başarılı ve eli yatkın birarkadaşımız. Bu festivalde kardeşliğimiz ve dostluğumuz da pekişti. Farklıdillerde konuşsak da burada beraberiz. Bizleri bir araya getiren EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkürlerimi sunuyorum.”

Sanatın ve kardeşliğin pekiştiği Zanaatkarlar Sokağı 13 AğustosPazar gününe kadar 15.00 ila 23.00 saatlerinde açık olacak.

mzhk0pfsyedxmsczfrcinpou.jpg

kfsbcnaiu1shylreqIw7u6oa.jpg

Invxwlug3rezrwhvxfjqjhtu.jpg

mahyhq4Iorgpjbds6yxnktm0.jpg

yfmstcjwuyqn0o8edvdjfre1.jpg

vp1It05wkr4zgflanfm7chxv.jpg

pjy97cuuvgtk5qa3wntdax82.jpg

pdaw2ms1bc7nld3x4fukomjz.jpg

j5lvmhocxtfbenzuwjyq7gki.jpg

o1hb8h0rzvo2xIqpw75ptevs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.