Esenyurt’taki Yangına İlişkin Konuşan Başkan Bozkurt: “Yanlış İmalatla Böyle Bir Sonuç Çıktı”

Esenyurt’taki Yangına İlişkin Konuşan Başkan Bozkurt: “Yanlış İmalatla Böyle Bir Sonuç Çıktı”

EsenyurtBelediyesi’ne bağlı Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde dün meydana gelenyangınla birlikte bölgeye giderek çalışmaları yakından takip eden EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Yanlış bir yapılanmayla, yanlış birimalatla böyle bir sonuç çıktı” dedi.

İstanbulEsenyurt’ta bulunan Esenyurt Belediyesi Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde dün11.00 sularında nedeni bilinmeyen büyük bir yangın meydana geldi. Çevreilçelerden de görülen yangına İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerive Esenyurt Belediyesi ekipleri anında müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin hummalıçalışması sonucunda yangın daha da büyümeden söndürüldü. Dört katlı kültürmerkezinde çıkan yangın sonucunda herhangi bir can kaybı olmadığıbildirilirken, binanın dış cephesinin tamamen kullanılamaz hale geldiği, içindeciddi bir hasar olmadığı kaydedildi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarını yakından takip etti. Yaşanan olayın ardından açıklamalarda bulunan BaşkanBozkurt geçmiş dönemde kullanılan malzemelerin yanlışlığına atıfta bulunarak,“Yanlış bir yapılanmayla, yanlış bir imalatla böyle bir sonuç çıktı” dedi.

“Güzel Olan Can Kaybı Olmaması”

Yangının ardındanbölgeye giderek söndürme ve soğutma çalışmalarını yakından takip eden EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Saat 11.00 civarında çok hızlı birşekilde yayılan bir yangın oluştu. Yangının nedeni tam olarak belli olmamaklaberaber yayılmasının nedeni geçmiş dönemde kullanılan malzemelerde birtakımyanlışlıkların yapılmış olmasından kaynaklanıyor. Yangına dirençli olmasıgereken malzeme kullanmak yerine hızlı tutuşan malzemeler seçilmiş. Bundandolayı yangın hızlı bir şekilde yayılmış. Güzel olan şu; can kaybı olmadı,sadece mal kaybı var. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde olay yerine geldiler,müdahale ettiler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yangınla mücadeleekipleri, Esenyurt Belediyesi’nin çalışanları buradalardı. Yangın kontrolaltına alındı, biz de yangının nedenini detaylı bir şekilde araştırıyoruz”şeklinde konuştu.

“Her Şeyi Kontrol Altına Aldık, AynıŞey Yaşanmayacak”

Yangının bu kadar hızlı büyümesinin nedeniniönceki dönemin gerçekleştirdiği yanlış imalat olduğuna değinen Başkan Bozkurtşunları ekledi: “Keşke böyle bir örnek yaşamasaydık ama başından beri anlatmakistediğimiz şey buydu. Bir iş yaparken önce doğru planlayıp, projelendiripişlemleri buna göre yapmak lazım. Burada maalesef yine yanlış bir yapılanmayla,yanlış bir imalatla böyle bir sonuç çıktı. Ben göreve geldiğim günden berigeçmiş dönemde yapılan yanlışları toparlayarak geliyoruz. Bu da onlardan birtanesi. İnceledikçe başka sorunlar da çıkıyor ama inşallah bunu da bir dahasorun yaratmayacak hale dönüştüreceğiz. Bütün Esenyurtlulara geçmiş olsundiliyorum, emeği geçen ekiplere teşekkür ediyorum. Her şeyi kontrol altınaaldık bundan sonra inşallah bir daha aynı şey yaşanmayacak.”

foidlr1fcewlqtago29hx3v8.jpg

gjIkanbre5vqbtoozwh1vd6y.jpg

jnrnbIltwklrdaxhsxzthfcg.jpg

rdbypwmd58f2vhuptisbxa97.jpg

mxve5p9hks0cIivqkuyy3lra.jpg

zqmoacf5xih9oIa2fpvursud.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.