Esenyurt’tan Tüm Türkiye’ye Kardeşlik Köprüsü Kuruldu

Esenyurt’tan Tüm Türkiye’ye Kardeşlik Köprüsü Kuruldu

EsenyurtBelediyesi’nin, il dernekleriyle birlikte düzenlediği 2. Kardeş KültürlerFestivali coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı. Esenyurt’ta ikincisidüzenlenen festivalin ilk gününde sergilenen halk oyunları gösterisi vekardeşlik halaylarının ardından sanatçı Sevcan Orhan sahne alarakEsenyurtlulara coşkulu anlar yaşattı.

Esenyurt’taikincisi düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali yüzlerce kişinin katıldığıcoşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı. Esenyurt Belediyesi’nin ildernekleriyle birlikte düzenlediği etkinliğe katılan Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt, Yeni Belediye Meydanı’nda toplanan vatandaşlarla birlikteyürüyüş öncesi yöresel oyunlar oynadı, kardeşlik halayları çekti. EsenyurtCumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından Başkan Bozkurt, kurulanyöresel stantları gezdi. Festivale Bozkurt’un yanı sıra Esenyurt İlçe KaymakamıFatih Çobanoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, Esenyurt İl DerneklerBirliği Başkanı Orhan Onur, meclis üyeleri, muhtarlar, dernek ve STK temsilcilerikatıldı. Halk oyunları gösterileri ile başlayan etkinliklerin ardından sahnealan sanatçı Sevcan Orhan, Esenyurtlulara unutulmaz bir akşam yaşattı.

“Esenyurt FestivallerleAnılacak”

Esenyurt’un artıkfestivallerle anılacağını vurgulayan Başkan Bozkurt, “Esenyurt Türkiye’nin enkalabalık ilçesi. Aynı zamanda Türkiye’nin GSMH’sının yüzde 6’sını üreten enbüyük sanayi bölgesi. Türkiye’nin her bir rengini taşıyan, her bir coğrafyasınıiçinde barındıran bir ilçe. Dünyaya misafirlik yapan bir ilçe. Dolayısıylayüreği zengin, şefkatli, insan seven insanlarla dolu bir şehir. BenceTürkiye’nin en güzel şehri. Bizler yaşadığımız birçok soruna, kamuoyundakiyanlış algıya rağmen kavga etmeden önemli bir birliktelik sağlıyoruz. Artıkbundan sonra Esenyurt festivallerle anılacak. Yaşamı birliktegüzelleştireceğiz. Dünyayı güzellik kurtaracak,” dedi. Filistin’de yaşanansavaşa ilişkin de açıklama yapan Başkan Bozkurt şunları ekledi: “Maalesefbugünlerde Filistin’de kötü bir savaş sergileniyor. Vefat edenlere Allah’tanrahmet diliyorum. Bizi birlik ve beraberlik kurtaracak. Ne kadar çok el eleolursak, birbirimize ne kadar çok destek olursak o kadar güvende oluruz.”

“Birlik VeBeraberliğimiz Daim Olsun”

Esenyurt’un örnekkardeşliğinin Anadolu coğrafyasının her yeri için örnek olması gerektiğinibelirten İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Burada sizlerle beraber olmak,Anadolu’nun her köşesinden gelen illerin stantlarını gezmek gerçekten beni çokmutlu etti. Hayalimizdeki Esenyurt’ta bu kardeşliği ve bu beraberliği görmekistiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu birlik ve beraberliğin daimolmasını temenni ediyorum. Bu kardeşliğimiz ölene kadar devam edecek.Filistin’de de barış temenni ediyoruz. Ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmetdiliyorum. Bu festival çok önceden planlandığı, bundan kimsenin de yanlış birşey çıkarmamasını diliyorum. Bu festivalin yapılmasında emeği geçen herkese çokteşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“Tüm BölgelerimiziBirleştiriyoruz”

Esenyurt’un artıkpozitif olaylarla anılacağını söyleyen Esenyurt İl Dernekler Birliği BaşkanıOrhan Onur, “Esenyurt’ta 45 il derneği ve belediyemizle bu etkinliği yapıyoruz.Biz burada bütün bölgelerimizi birleştiriyoruz. Bu fırsatı bizlere sunanKaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Unutulmaya Yüz Tutmuş MesleklerTanıtılıyor

Festivalde çinive seramik, sepet örme, lüle taşı, kilim dokuma, feretiko bezi dokuma, bıçak veboynuz tarak yapımı, geleneksel Türk işlemeleri, sıcak cam yapımı ve bakırcılıkgibi unutulmaya yüz tutmuş onlarca el emeği ürünün yapımının gösterileceğialanlar kuruldu. Yöresel kültürlerin tanıtıldığı festival alanına her ilin görselleriylesüslenen stantlar kurularak her gün birkaç ilin tanıtımı da yapılıyor.

dxhwmjzt6g1z5qfpclviab43.jpg

uaty8Ilvwckqkhcpz6gs1bea.jpg

vhx5pskua7li4cmdoqf6xcgw.jpg

y2li4vxtjzm1yugbzaotbhh0.jpg

8sxputbheguifkwrl7Ip215j.jpg

gtzduaywnwvxqmds5zln0o1r.jpg

wuvqmcgrbkvs3wxkpdb8rthI.jpg

5fg39rwmqdumsg7zdtvhqlba.jpg

p1xqzmjv8r4rmy2akw9b3ula.jpg

6o0csamuv3aotnyhpupzqygc.jpg

7dIxyrrub4bwolngmmxo1ycf.jpg

gzkheryfvuuavmayjnceIdhn.jpg

sqixxqfty95nzg8uanfwebpg.jpg

0zvt7351gixzk8m9cf6okqdw.jpg

Ieawshnmgd97evdbok2tnrci.jpg

gsIv9dhfqmc3i7h0kczdytwu.jpg

kzbbIsv1d0oyxumitmesfy2n.jpg

nqbyeg0d6b5hrslhd49x72te.jpg

34rtfpmqeg7os5x2v1bge8jr.jpg

whzmcg3mrsoawc1jyodqnaxl.jpg

qargipbu0ysochxrnfp6xnlI.jpg

vu6cqhycdbneqbx1wwIzospu.jpg

fqIuambldl7yngtxzzaqop0y.jpg

vruzolw1qdlykvtsqeg6ajIk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.