Esenyurt'u Ticaret Kentine Dönüştürmek İçin Plan Yapmalıyız

Esenyurt'u Ticaret Kentine Dönüştürmek İçin Plan Yapmalıyız

İBBMeclisi’nin Eylül ayı ikinci oturumunda ilçenin 1/5000’lik planıyla ilgilikonuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, geçmiş yıllarda yapılanyanlış imarların kenti olumsuz etkilediğini anlattı. Planların ilçeninihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde olması gerektiğini söyleyen Bozkurt“Esenyurt'u bir üretim, lojistik ve ticaret kentine dönüştürmek için planyapmalıyız” dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eylül ayı meclistoplantısının ikinci birleşimi gerçekleştirildi. 20 ilçenin İmar ve Bayındırlıkkomisyon raporlarının görüşüldüğü mecliste ilçenin 1/5000’lik planıyla ilgilikonuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yoğun nüfusa sahipilçenin 1/5000’lik planının olmamasının yapılanma açısından olumsuz sonuçlardoğurduğunu vurguladı. 2020 yılından beri İBB tarafından planların yapılmasınıbeklediklerini söyleyen Bozkurt, “3 yıldır planı olmayan bir kentin BelediyeBaşkanı olarak karşınızdayım. Esenyurt'ta depreme karşı yapmamız gereken çokçaiş var. Planın hala yapılmamış olması bizi önemli ölçüde kısıtlıyor. Plangeçerken endişelerimi iletmiştim. O gün yaptığımız itirazlara rağmen planlarİBB'de yanlış şekilde onaylandı. Yanlışları düzeltmezsek telafisi imkânsızsonuçları olacak” dedi.

 

“Yapmamız Gereken Çok İş Var”

 

Geçmiş yıllarda yapılan yanlışlıklardan dolayı ilçede yapmalarıgereken çok iş olduğunu, dolayısıyla İBB’nin planları onaylaması gerektiğinivurgulayan Başkan Bozkurt, “Maalesef 2019 yılının sonunda daha önce yapılanyanlışlar yüzünden Esenyurt Belediyesi'nin 1/5000’lik planı iptal edildi. 2020yılı sonundan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlarınyapılmasını bekliyoruz. Depremle ilgili bir çalıştay yapıyoruz. Esenyurt'tayapmamız gereken çokça iş var. Ayrıca geçmiş yıllarda yine eksik ya da yanlışyapılan işlerden dolayı halletmemiz gereken birçok iş var. Planın yapılmamışolması bizi önemli ölçüde kısıtlıyor” diye konuştu.

 

“Telafisi İmkânsız Sonuçlar Oluşacak”

 

43 milyon metrekare toplam alanı olan Esenyurt'ta aktif yeşilalanın 775 bin metrekare, kişi başı okul alanının 2 metrekare olmasıgerekirken 0,5 metrekare olduğunu belirten Bozkurt şöyle konuştu: “Maalesefbizim itirazlarımıza rağmen İBB’de planlar bana göre yanlış bir şekildeonaylandı. Eğer bu yanlışları düzeltmezsek ciddi, telafisi imkânsız sonuçlaroluşacak. Esenyurt, 43 milyon metrekare toplam alanı olan, boş alanlarındolmasıyla beraber 1 milyon 800 bin insanın yaşayacağı çok büyük bir kent.Dolayısıyla kamusal alanların yetersizliğini gidermek için yapabileceğimiz şeylerçok maliyetli.”

 

“Esenyurt'u Ticaret Kentine Dönüştürmek İçin Plan Yapmalıyız”

 

Esenyurt’un ihtiyaçlarına göre uygulamalar yapılması gerektiğinisöyleyen Bozkurt, “Esenyurt'u bir üretim, lojistik ve ticaret kentinedönüştürmek için plan yapmak gerekli. O yüzden konut alanlarını ticaret velojistik alanına çevirip kentin sosyal donatı alanlarına olan ihtiyacınıazaltmak bizim ilk yapmamız gereken şey ama maalesef plan yapılırken tam tersiuygulamalar gerçekleştiriliyor. Bu Esenyurt açısından sürdürülebilir bir durumdeğil” ifadelerini kullandı.

 

“Hukuken Bir Garabetin İçine Gireceğiz”

 

Yanlış uygulamaların her alanda hukuksuzluk doğurduğunun altınıçizen Başkan Bozkurt, “Yapılanmalar imarda görünen şekliyle değil. Örneğinsağlık alanına ibadet alanı yapılmış ya da ibadet alanına okul yapılmış,bunların düzeltilmesi lazım. Yeşil alanların ve sınırlı donatı alanlarınınartırılması için Esenyurt‘un ihtiyacı olan başka kamusal alanların yaratılmasıiçin itirazlarımız var. Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan yerlerin, başkakurumlar tarafından kullanılmasının altyapısını hazırlayan plan notları konmuş.İlçede 30 bin civarında konut mağduru var. Hukuken bir garabetin içinegireceğiz” dedi.

 

“Ahlaka Ve Bilime Uygun Değerlendirilmeli”

 

Daha fazla olumsuzluk yaşanmaması için komisyon üyelerine ricadabulunan Başkan Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti: “Esenyurt'un planınınonaylanmasının Esenyurtlular ve Türkiye açısından çok önemli olduğunudüşünüyorum. Zira bu durum yapmaya çalıştığımız deprem çalışmasını da birçokçalışmayı da engelliyor. O yüzden komisyon üyesi arkadaşlardan özellikle ricaediyorum. Bu itirazların ahlaka ve bilime uygun bir şekilde değerlendirilmesive bir an önce bunun bu sonuca bağlanması önemli.”

 

“Birilerinin Esenyurt Üzerinden Rant Elde Etmesini EngellemeyeÇalışıyorum”

 

Kendisini konuşmalarından dolayı ‘militanlıkla’ suçlayan İmar veBayındırlık Komisyonu Başkanı Adnan Zeki Bostancı’yı nezaketsiz bulduğunu ifadeeden Başkan Bozkurt, “Esenyurtlulara bedelini ödetmek üzere bir imar tadilatıyapıp milyonlarca liralık rant kazandırılmasına karşı durmak da ahlaklı birbelediye başkanının görevidir. Camiyle ilgili eleştirimin arkasındayım. Yapılanbir usulsüzlüğün içine cami koymak, camiye yapılacak en büyük haksızlıktır. Onusavunmak benim de görevimdir. İnancım ve içinde bulunduğum durum gereği bunusavunmak zorundayım, birilerinin haksız yere Esenyurt üzerinden rant eldeetmesini engellemeye çalışıyorum” diyerek sözlerini noktaladı. ​


5xcmjznauzl8vvejrtIupgsx.jpg

fgxie3ouedyzvrwktfsul4n6.jpg

8fahunwj72mt5Ijuh9rkddg1.jpg

rd2cxu8gIaxebylbjpolmhps.jpg

kldumzlymgbdh6jwt3toxpnk.jpg

8iecmjsl5rpyadfwqorIxyz4.jpg

I58kxlfsesazxdvbg3hvtn2c.jpg

wpg4s5y1ghlbzqrcxctwmzrm.jpg

hdlap75meqzs6xkosez2trm0.jpg

vuxk1fgozg5yebme7cuhnqst.jpg

bsfgI8k2whe34pgacv0zbxy9.jpg

wy1gtocf4fqm7aivxgbz9mud.jpg

1nIj4h0ydaswfjrqlcbhtk9e.jpg

k864scaiawlvlpxy2bhqskgb.jpg

fxnmylqdob4idmenhu6qakas.jpg

gczbhq67w5ramhz0befytg2y.jpg

abquf5dg4zIzakv6c9dgxepl.jpg

ew7znbo6akpvuiI8hdr4dpqm.jpg

tcIybkiykupgqxelas9hhud8.jpg

c6on42djayofwgwI97tueb1l.jpg

vfye6pnywtf2iel5mdxlmshx.jpg

vrtja79ctnl5Iq6dvehzbeyy.jpg

kh9l5stuIw0pusimqebcgjdg.jpg

q6nna4hfe1wdesjrgghIftkp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.