Esenyurt’un Yeni Arama Kurtarma Ekipleri Eğitimlere Başladı

Esenyurt’un Yeni Arama Kurtarma Ekipleri Eğitimlere Başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, olağanüstü çaba gösteren EsenyurtBelediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK)’ın yeni gönüllü üyeleri eğitimlerebaşladı. Olası bir İstanbul depremi hazırlıkları için oluşturulan ekip, aldıklarıtemel afet bilinci eğitimin ardından AFAD’ın uygulamalı arama kurtarmaeğitimlerine katılacak.

Doğal afetlere müdahale etmek amacıyla Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt tarafından kurulan Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi(ESAK)’ın yeni gönüllüleri eğitimlerine başladı. Arama ve kurtarmapersonellerinin sayısını artırmak amacıyla verilen eğitimlerde belediyede görevyapan sağlıkçılar ve teknik personellerde yer alıyor. Kentsel ve hafif aramakurtarma konularında teorik eğitimini tamamlayan ekipler, ardından AFAD’ın uygulamalıolarak vereceği eğitimlere katılacak. Eğitim sonunda, AFAD tarafından yapılansınavda başarılı olanlar, Türkiye genelinde meydana gelen olası doğal afetlerdede görev alabilecek.

“AdaylarımızıAFAD Eğitimlerine Hazırlıyoruz”

Eğitimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten ESAK AmiriZekeriya Coşkun, “Başkanımızın talimatı ile şu an üçüncü grubumuzu oluşturduk.Medya iletişimi, psikoteknik, stres yönetimi gibi eğitimler ile adaylarımızı AFADeğitimlerine hazırlıyoruz. Bu eğitimleri bitirdikten sonra, 29 Mayıs’ta uygulamalıeğitimlerimiz başlayacak. Ardından gruplar akredite olacak ve yeni aramakurtarma ekiplerimiz profesyonel anlamda hazır hale gelecek” dedi.

wvjgsuhxykt4z2qn9wkpc5yg.jpg

2wwvtnotmhsanxzppczrr06c.jpg

g2kaql8edm91uztpn7aqo30f.jpg

cacyzhkfqpndqsvnrxtoI4fr.jpg

5khdtfkmnilufxgwbrascI4j.jpg

kl17dvndfgxIhb48qrnbcczx.jpg

2md30bqqwetcjxy1ovn6lbnr.jpg

esiwutd2vpxfzjrgla0ac1sk.jpg

cqvzgkn2dy9uknbcf3yazgih.jpg

qxwspviaowetkezIytxg6cmb.jpg

juw2n03v7garx5yazlplmxgh.jpg

n02h5kjcxykiv9jsuwdtwcqI.jpg

3znhcrrgja8udpl9olwpnu5I.jpg

ahab8vnc6ldf4gpjwtsjqo3u.jpg

tak2sjygwjfxez3ovuvto67b.jpg

lhz7utvgoqbfwIjramjxkhqk.jpg

guvdIrxnykmqiubw5ocllck1.jpg

sq3po1x5kwlvjlbmnekdgnxz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.