Esenyurtlu Çocuklara Engelsiz Mutluluk

Esenyurtlu Çocuklara Engelsiz Mutluluk

EsenyurtBelediyesi’nin Sanatçı Metin Şentürk’ün katkılarıyla yaptığı oyun alanı açıldı.Özel çocukların sosyalleşebilmesi için kurulan alanın açılışında konuşanEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bu parkı açmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Dünya hepimizin, engeller ise sadece bizim kafamızda. Zorlukları el ele vererek hep birlikteaşabiliriz” dedi.

İlçede yaşayanözel çocukların sosyalleşmelerini sağlamak ve yaşam kalitelerini artırmak içinçalışmalarına devam eden Esenyurt Belediyesi’nin Dünya Engelliler Vakfı ileortaklaşa yaptığı ‘Metin Şentürk Engelsiz Oyun Alanı’ açıldı. YeşilkentMahallesi'ndekiSpor Parkı içerisinde bulunan alanın açılışını Esenyurt Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt ve vakfın kurucu başkanı Sanatçı Metin Şentürk, özel çocuklarla birliktegerçekleştirdi. Açılışta konuşma yapan Başkan Bozkurt, “Metin Bey'in katkılarıyla yaptığımız parkı açmışolmaktan mutluyuz. Burası birçok açıdan faydalı; öncelikle yaşamın birliktepaylaşılması gerektiğini anlamak açısından, farkındalık yaratmak açısındanönemli bir yatırım. Çocuklarımızın engellerine, kökenlerine, inançlarınabakılmaksızın bir arada yaşamayı görmeleri ve tatmaları lazım” diye konuştu.

“Çocukların Bir Arada YaşamasınıSağlamalıyız”

Başkan Bozkurtkonuşmasına şöyle devam etti: “Bizim tüm çocukların bir arada yaşamasınısağlamamız gerekiyor. Metin Bey de bu duygularla, düşüncelerle dedi ki ‘Bir yeryapmak istiyorum, simgesel de olsa ama önemli de bir yer. Bunu yapabilir miyiz?’ Bütün her şeyini kendisi getirdi. Altyapıyı biz sağladık, üstyapıyı Metin Bey karşıladı. Onun adının buraya verilmiş olması da güzel, çünkü o bir mücadele abidesi. Yaşam karşısında engel tanımamış, karşısına çıkan engelleri aşmayıbaşarmış ve bu açıdan topluma birçok ders vermiş bir kişi. Adının burada olmasıbaşarmanın inanmak olduğunu, gerçekleri kabul etmek olduğunu hatırlatması açısından önemli.”

“Birlikte Oynamaya Alıştırırsanız,Birlikte Yaşamaya Da Alışırlar”

Desteklerindendolayı Başkan Bozkurt’a teşekkür eden Sanatçı Metin Şentürk, “Açık konuşmakgerekirse ben ismimin buraya verildiğini geldiğimde öğrendim. Sadece Başkanımdan bir yer tahsis etmesinirica etmiştim. Buradaki hassasiyet şu arkadaşlar: Bu dünya tek tip insana göredeğil. Her tip insana göre olursa güzel. Bunu yapmak için her yere gücümüzyetmeyebilir ama bir yerden başlayabiliriz. Nereden başlarsak işimiz daha kolayolur dedim. Okumadan önce neresi var dedim, parklar var. Birlikte oynamayaalıştırırsanız, birlikte okumaya da birlikte yaşamaya da alışırlar diyedüşündük. Başkanıma bir kez daha burada bu imkânı sağladığı için çok teşekkürediyorum. Esenyurt ülkemizin en kalabalık ilçesi, demografik yapı olarak da enfarklı ilçesi. Dolayısıyla burada engelli sayımız da biraz farklı. Bu nedenleburadan başlarsak her şeyi daha kolay hallederiz dedik. O yüzden buradan başladık. Bir deanlayışlı Başkanımızvar. O da kolaylaştırdı işimizi. Bu nedenle bunun devamı gelecek. İnşallah elbirliğiyle hep beraber yaşamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Oyun Alanı Özel Olarak Tasarlandı

İçerisinde oyungrubu, interaktif masa, interaktif robot, engelsiz tahterevalli, engelsizsalıncak, zıpzıp ve etkinlik tahtalarının bulunduğu 496 metrekarelik oyunalanı, çocukların rahatça eğlenebilmesi için özel olarak tasarlandı. Özelçocuklar spor parkı içerisindeki bu alandan haftanın tüm günleri güvenli olarakfaydalanabilecek.

oxrwpzxamksjbdlIgthdtnms.jpg

t1xwefIakoqkvwdzgnzbsdch.jpg

pbdy85902qektlgbcIwoogts.jpg

0ozysifclhzwmubraopc4kdI.jpg

bus15s2omj70wm6udfcoqprI.jpg

td3mzxyokafzbnqns2xt1krb.jpg

lcj5ziqlxkcs6sr8ywmrI0qv.jpg

nqousmddxshkyzv9ng27ftlq.jpg

laczmbd9upygur2e5nk0kchs.jpg

2rh0pxw9gucl41kneu3nkhIv.jpg

tasv5vcm126nkdjzedqjihbq.jpg

bhdzow1nsnvht6rkcvafbIem.jpg

fbvfydwgyahktudvrehjgppo.jpg

nprdovwd6vImtoyns1pblkub.jpg

5c9pnt8bymxcvuxjz3egwof6.jpg

ekpihoybb95m3mwIvxz6cgtl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.