Esenyurtlu Çocuklara Hayvanseverlik Bilinci

Esenyurtlu Çocuklara Hayvanseverlik Bilinci

Esenyurt Belediyesi, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde çocuklarahayvan sevgisi aşılamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un da katıldığı etkinlikte,çocuklar barınağı gezerek hayvanları sevdi.

Esenyurtlu çocuklar, Belediye'nin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’neözel düzenlediği etkinlikte hem barınağı gezdi hem de onlar için hazırlanangösterilerle doyasıya eğlendi. Esenyurt Belediyesi Modern Hayvan Bakımevi’ndegerçekleşen etkinliğe, ilçe genelindeki okullardan 700’e yakın öğrenci katıldı.Çocuklar, onlar için hazırlanan palyaço gösterileri, yüz boyama etkinlikleriyleeğlenceli bir gün geçirdi. Çeşitli ikramların da yapıldığı etkinlikte,öğrenciler sahneye alınarak hayvanlarla ilgili bilmeceler soruldu. EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ile birlikte hazırlanan fotoğraf sergisinive barınağı gezen çocuklar hayvanları sevmeyi de ihmal etmedi. Bu dünyanınsadece insanlara ait olmadığını söyleyen Başkan Bozkurt, “Bütün canlıların budünyada yaşama hakkı olduğunu anlatmak için bir farkındalık etkinliğidüzenledik. Aynı zamanda çocukların bunu anlaması için yoğun katılımın olmasını sağladık. Çocuklarımızla beraber hemsokak hayvanlarını sahiplendirmek hem de onlarda zaten var olan hayvansevgisini güçlendirmek için bir etkinlik düzenledik” dedi.

“Daha BüyükBir Tesis Kurmayı Planlıyoruz”

Esenyurt Belediyesi Modern Hayvan Bakımevi’nin İstanbul’daki ennitelikli barınaklardan bir tanesi olduğunu belirten Başkan Bozkurt,“Arkadaşlarımız çok özverili çalışıyorlar. Her geçen gün tesisin kapasitesiEsenyurt’un ihtiyacına göre büyütülüyor. Çok daha büyük bir tesis kurmayıplanlıyoruz. Orada daha nitelikli, hayvanların kendilerini daha mutluhissedebilecekleri bir ortam sağlayacağız. Hem de vatandaşlarımızın hayvansevgisini artırmak ve orada gidip hayvanlarla vakit geçirmesini sağlamak içinbir çalışmamız da olacak” diye konuştu.

“Etkinlik ÇokGüzel”

Etkinliğe katılan Sude Diktaş, “Çok güzel bir yer, ben burayı çok beğendim. Aynı zamanda çokgeniş bir alan. Rahat rahat gezebiliyoruz. Hayvanlar gayet korunaklı birşekilde burada güvendeler. Etkinlik de çok güzel, herkes çok neşeli ve çok pozitif” şeklindekonuştu. Herkesin hayvan sahiplenmesi gerektiğini söyleyen Aylin Vatansever,“Çok memnunum. Hayvanlar da çok güzel. Geldiğimiz iyi oldu. Ben hayvanları çokseverim” ifadelerini kullandı. Azra Emanet ise şunları ekledi: “Burası benimçok hoşuma gitti. Hayvanlara bayılıyorum. Bugün çok güzel bir gün. Yakındaannemle bir kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz.”

r74acxk89ump5qklqejwa6xi.jpg

a2kboc4dnoxw1tjzItg0g9zk.jpg

jeydho7anpscvgebfizybI3f.jpg

wxy0ljfzpvgc1bweoukho3tc.jpg

mmlpgp7djicn5krutxv69yy0.jpg

xqcky2tlb4acnmrvj7od63Ib.jpg

lcun7agoyaIedg9v6t1fdrxt.jpg

wyal54i63qtglu1odxnunvfs.jpg

dzp3fhc8lyubgytq9iaszr46.jpg

r4sywlwgdyvzz1sft0uoIc8x.jpg

571xr6welycahfvkthkdnb3z.jpg

cvbeIxkv2tpryzulxjqetg4d.jpg

mufdlkal5buvreszmsxhyax8.jpg

tguopakbrbxwilzIjm4xm50z.jpg

r312maynvqhj7esIxtbbqoe8.jpg

vdslzoe0tyjqx26a4eknlpjh.jpg

n2jhz1gykkgobaIphend6xfy.jpg

sdrklynopzq9vhe2slxbvatw.jpg

v09buoozspyfgrlnudra4mwq.jpg

fbka6rl8qgIdr4hgkjfm3oqu.jpg

3ao7kky8mI4jh5erg96flwbc.jpg

tt3rxfdqn2xighwez0kmgpwp.jpg

ncw5yab2xsrfczetj8dpfe1s.jpg

o9fr7tdbmdfmeq8ckjtaxnxo.jpg

we0egtIry7zjnlpcbqx1hb3z.jpg

vbpnol9ayqdhIzoxrik2eqas.jpg

eork1jyrz9inftxav4wphedw.jpg

vsigut95d7mztyy61red3wan.jpg

5zu8ydiwhItg3wcqkuynfvj7.jpg

b1xeddbc9qys8pw2Ia0jh3jw.jpg

41gIfhbvojrn90zqtgxwqxbf.jpg

drz1jwnqIuexs92grgffychd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.