Esenyurtlu Gençler Hayâllerine Kavuşuyor

Esenyurtlu Gençler Hayâllerine Kavuşuyor

Esenyurt Belediyesi Spor Akademisi’nde BESYO, Bekçilik, Polisliksınavlarına hazırlanan gençler, hayâllerine ulaştı.

Esenyurt Belediyesi’nin 2020 yılında açtığı "Spor Akademisi Hazırlık" kursuna katılan gençler sporalanında hayâl ettikleri geleceğe kavuşuyor.Yükseköğrenimlerine üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda,Milli Savunma Üniversitesi’nde, bekçilik veya polis akademisinde devam etmekisteyen 97 öğrenci burada aldıkları eğitim sayesinde istedikleri bölümeyerleşti. Yoğun bir tempoyla haftanın 6 günü gruplar halinde derslere katılangençler, her üniversitenin sınavına uygun kurulan parkurlarda fizikî yeterliliksınavlarına en üst seviyeden hazırlandı. 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin yanısıra mezun grupların da eğitim aldığı kursta, uygulamalı olarak verileneğitimin yanında gençlere rehberlik hizmeti verildi. Eğitimler sonunda 2023yılında 70 kişi BESYO, 12 öğrenci polis ve bekçilik sınavını ve 15 öğrencihayâlindeki spor lisesini kazandı. Spor Akademisi’nde 3 yıl içinde başarı eldeeden toplam öğrenci sayısı ise 350’yi buldu.

 “350 Sporcumuzu Hayâllerine Kavuşturduk”

2020 yılındanberi Esenyurt Belediyesi Spor Akademisi’nde öğrencileri hayâllerine hazırladıklarını belirten AntrenörSerkan Haman, “Belediye Başkanımız tarafından tamamen ücretsiz bir şekildeEsenyurtlu gençlere hizmet vermekteyiz. Üç sezonda 350 sporcumuzu hayâllerine kavuşturduk. Bu dönemlerdeöğrencileri spor akademisinde BESYO, Spor Lisesi ve Bekçilik kurslarınahazırladık. 2023 döneminde 100’e yakın öğrencimizle birlikte hazırlandık ve 97öğrencimiz başarı elde etti” dedi.

“Hayâlime Kavuştum”

Hem istediğispor lisesini hem de BESYO’yu Esenyurt Spor Akademisi sayesinde kazanarak hayâllerini gerçekleştirdiğine vurguyapan Kardelen Kirpiksiz, “Bundan dört yıl önce hayâlim spor lisesini kazanmaktı.Esenyurt Belediyesi Spor Akademisi'yle bu hayâlimi gerçekleştirdim. Dört yıldırda BESYO kazanmak büyük bir hayalimdi. Sekiz-dokuz ay gibi bir süreçte çokçalışarak bu hayâlimede ulaştım. Hocalarımız maddi manevi her türlü yanımızda oldular, onlara vebize bu imkânları sunan Esenyurt Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” diyekonuştu.

“Hepimizi Çok Mutlu Ettiler”

EsenyurtBelediyesi’nin her anlamda yanlarında olduğunun altını çizen Yağmur Karacaşöyle konuştu: “Dokuz aylık antrenman sürecimizde gerek hocalarımız gerek Belediye Başkanımız ve ekipleri sayesindeçok sıkı bir dönem geçirdik. Sınav sürecinde de bize çok yardımcı oldular.Stres atmamız için de bizi kampa götürdüler ve bu çok güzel bir etkinlikti.Hepimizi çok mutlu ettiler. Bu çalışmaların sonucunda istediğim üniversitedeantrenörlük eğitimi bölümünü kazandım.” Şehir dışında bir üniversiteye gitmekistediğini ve Esenyurt Belediyesi’nin orada da yanında olduğunu söyleyen BerkanAn ise şunları ekledi: “İstediğim üniversiteyi kazandım. Bu süreçte yolmasraflarımı belediyemiz karşıladı. Bize destek olduğu için özellikle Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkürederim.”

dvar5nfozqyk1rzpsw7bgjx6.jpg

vptbohk3y76yjew4mqd9Ioas.jpg

s7yw5yuxbdkvxtIrh4tpnfem.jpg

igm6bpxrIqa4tnqhtm21sd0k.jpg

kI1ao75hrcu6pbgcozagnkvx.jpg

kngmhbwkImatfxs1nyd6oey0.jpg

o5pdlsnbzdie2syxghmv0x4k.jpg

ntxsef83jpvrdg0ni94Ikedh.jpg

pfqrxlf08j3awt2xbm6qyonl.jpg

ebdolhl9qsk7a8Icbrw6jqvy.jpg

1w0hoybsf5bidc3gqdet8vuc.jpg

frkpgnzhexmskftjmalob5wq.jpg

t8l1kan2pchwsijnerugzwdp.jpg

d8rq0igwromljakphtayez91.jpg

gtlaypsofkIszemqruxmdi0j.jpg

rtzlc03qmcffesnsdokv4wgm.jpg

kszntiyudjcmgp1ahljohIly.jpg

fpichy0t4remlnugxoej5qzc.jpg

u2n8enbljhmbyotfrk7dmeIp.jpg

gucwpebzwq6retqvouyfh3dl.jpg

2nwvouoct6rxdbbar8kw5ypj.jpg

bdje9ytkoxiaunzIyhkmmhtv.jpg

mt4a1e2u0hcflhx6wprwqb7s.jpg

o5fxjvnhfmedje3npqh91u8p.jpg

9rpqus7rtvxnkyjq1bIdeide.jpg

dyxtgu15akwqwmzvcxyk7slb.jpg

1msdapdIuetlbc9oq6gsn5to.jpg

djhl6zw9igucs2qpufee0wlI.jpg

w30z8cepck2rxvnablkoi7gt.jpg

4geisn2jfzIxadulem3dwsyp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.