Esenyurtlu Kadınların Ürettiği El Emeği Ürünler Sergilendi

Esenyurtlu Kadınların Ürettiği El Emeği Ürünler Sergilendi

BaşkanÖzer: Kadın Varsa Hayat Var

Esenyurt Belediyesinin kültür sanat kurslarında eğitim alan kursiyerlerinel emeği ürünlerinin yer aldığı Yıl Sonu Karma Sergisi’nde konuşan BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Kadınların kendi hünerlerinigerçekleştirebilmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Kadınlar mor çizgimiz vebiz onların her zaman emrinde olacağız. Kadın varsa hayat var” dedi.

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki kadınların ekonomik özgürlüklerinikazanmasını ve sanat alanında gelişmelerini desteklemek amacıyla çalışmalarınadevam ediyor. Bu kapsamda belediyenin 19 farklı kültür merkezinde eğitim alankursiyerler için Yıl Sonu Karma Sergisi düzenlendi. Esenyurt Kültür Merkezi’ndegerçekleşen programa Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçe protokolü veçok sayıda vatandaş katıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Özer,kadınların bir yıl boyunca emek harcayarak ürettiği panç, gravür, resim, ahşapboyama, giyim, örgü çanta, yakma sanatı, halı-kilim dokuma gibi el emeğiürünleri tek tek inceledi. Başkan Özer, etkinlikte ayrıca aşçılık kursundaeğitim alan kursiyerlerin kendisi için yaptığı pastayı keserek, bugüne özelhazırladıkları yiyeceklerin tadına baktı. İlginin yoğun olduğu sergi, 29 MayısÇarşamba (yarın) gününe kadar ziyaret edilebilecek.

“KadınlarınHer Zaman Emrinde Olacağız”

Kadınlara her anlamda desteklerinin süreceğini söyleyen BaşkanÖzer şöyle konuştu: “Bugün önemli bir serginin açılışını gerçekleştiriyoruz.Burada yaklaşık bin 800 kursiyerimiz el sanatları alanında kendi becerileriniortaya koydu. Bunu büyüterek devam ettireceğiz. Ayrıca İBB Başkanımızİmamoğlu’ndan bu ürünleri satmak için Sultanahmet'in altındaki dükkânlardan biriki tanesinin sözünü aldık. Çünkü üretilen ürünün pazarlanması da önemli. Kadın;el emeği, göz nuru bir ürün ortaya çıkarıyor, o emeğini satarak para kazanıyorve o parayla kendisine, çocuğuna bir şeyler alabiliyor. Bu katkı onunözgürleşmesini sağlayan önemli bir etken. Kadınların kendi hünerlerinigerçekleştirebilmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Kadınlar bizim morçizgimiz ve biz kadınların her zaman emrinde olacağız. Bunun da sözünü vereyimsize.”

“Kadın VarsaHayat Var”

Belediyenin meslek kurslarında eğitim alan 180 kadını, hem meslekhem iş sahibi yaptıklarını da ifade eden Başkan Özer son olarak şunları ekledi:“Kadınların hem iş hayatına hem siyasi hayata katılmaları gerekiyor. Hepsöylüyorum; kadın varsa hayat var kadın yoksa hayat yok. Bu nedenle kadınlarayönelik desteklerimiz devam edecek. Bugünkü emeklerinizden dolayı da sizleri tebrikediyorum.”

“KendimiziDaha İyi İspatlıyoruz”

Ahşap Boyama kursiyeri Bihter Turgu, “Boyamayı çok seviyorum. Buradaben çok mutluyum ve kurs hiç bitmesin istiyorum. Evde de hep geri dönüşümleryapıyordum ama hocamın sayesinde çok ilerledik. Her türlü boyama tekniğiniöğretti bize, sağ olsun. Şimdi evde de kursta da geri dönüşümler yapıyoruz. Bugünahşap boyamada sehpalarımız, kutularımız, panolarımız gibi ahşapla alakalı birçokşey olacak. Belediyenin böyle bir kursunun olması çok güzel. Bu sayede kadınolarak kendimizi daha iyi ispatlıyoruz” diye konuştu.

“Çok GüzelŞeyler Öğrendik”

Kuaförlük ve Saç Tasarımı kursiyeri Burcu Tekindağ Özel iseşunları söyledi: “Başkanımız Ahmet Özer'e çok teşekkür ediyorum. Biz 6 aydır çokgüzel yol katettik, çok güzel şeyler öğrendik. Çok mutluyum. Bize verilen eğitimdendolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

surje0bpxcdvs1lnhmb28nlt.jpg

9nohkt17ydpfknqgewy5gpuv.jpg

pw98xbwzr3a1hriks2jxdffq.jpg

nfgervchueoagwj81I6lynik.jpg

xakpk4m0ral8dggfmt7u63Iq.jpg

ktnma9ypzvqdus18cuoomshj.jpg

7ueumIc0dwsb5tsp1ayjarzb.jpg

j2xwutcalmkpc8o3hudvly7n.jpg

I6hjod9ev5znmcjtouh7mx3i.jpg

cvakItdp2f5ozveg0t8lomdr.jpg

vli5qbhqbxju3xn4pkonzye1.jpg

lymrmlj1oq7jsh39zzwpvhif.jpg

gha2plmncubpu7lcrsx0vmq5.jpg

rbd8a2gquykhow7z6osi0cyp.jpg

2zubiysopukhwnlyjgb371ct.jpg

4ru95oih1fxIaqbgfjtwjwtc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.