Esenyurtlulara Hizmete Akp ve Mhp’den Hayır!

Esenyurtlulara Hizmete Akp ve Mhp’den Hayır!

Esenyurt Belediyesi Eylül ayı meclistoplantısının ikinci birleşiminde, artan maliyetler ve yüksek enflasyonsebebiyle meclisten istenen “ek ödenek” kısıtlanarak kabul edildi. Konuylailgili konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt: “Kreşlerde eğitimalan çocukların yemeği için istediğimiz ödeneğe dahi hayır diyorsunuz. Ülkedekikötü ekonominin sorumlusu ben değilim. Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum” dedi.

Esenyurt Belediye Meclisi’nin Eylül ayı meclistoplantısının ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’unbaşkanlığında gerçekleşti. Uzun süren ve gündem maddeleri üzerinde yoğuntartışmaların yaşandığı mecliste, Başkan Bozkurt, yüksek enflasyon ve artanmaliyetler nedeniyle belediye hizmetlerinin yürütülebilmesi için meclisten eködenek talebinde bulundu. 1 milyar 221 milyon 800 bin TL olarak talep edilen eködenek, komisyonda kısıtlama getirilerek 580 milyon 742 bin TL olarak kabuledildi. Mecliste, AKP ve MHP üyelerinin oylarıyla personel giderleri ve ulaşımhizmetleri dışında 56 ayrı hizmete ödenek çıkmadı. Esenyurt, bu kararlaİstanbul’da bütçe talebi kısıtlanarak kabul edilen tek belediye oldu.

“Hatalarınızı Ben Düzeltiyorum”

Ek ödenek oylamasından önce bir sunum gerçekleştiren vebütçe talebinin gerekçelerini anlatan Bozkurt, yüksek enflasyon rakamlarınadikkat çekerek: “Bu ortamda istediğimiz yüzde 36 ek ödenek dahi kabul edilmedi.Ülkeyi batacak hale getirdiniz. Geçmiş dönemde yaptığınız hatalarıben düzeltiyorum. Giderlerin artmasının nedeni bizden kaynaklanan bir şeydeğil, enflasyon. Ben devraldığımda Esenyurt Belediyesinin uçan kuşa borcuvardı. SKK ödemeleri bile yapılmamıştı, şimdi 1 TL borcumuz yok ama siz,çocuklara vereceğimiz yemekten, öğretmen maaşlarına ve kamulaştırma işlemlerine ilişkin ihtiyaç duyulanmahkeme harç, gider, kamulaştırma bedellerine kadar hayır diyorsunuz. Bunuvicdanınız nasıl kabul ediyor?” diye konuştu.

“KarnenizOrtada”

Diğer belediyelerin haziran ayında talep ettiği ek bütçeoranlarından örnekler veren Başkan Bozkurt, geçmiş dönemde yüksek gelire rağmenbelediye bütçesinin açık verdiğini belirterek şöyle konuştu: “Karneniz ortada.Batırmışsınız. Her yıl ek bütçe yapmışsınız. 2017 yılında %10 enflasyonda 1,5 milyarbütçe varken ek bütçe yapmışsınız. Yaptığınız hataları düzeltmekten yoruldum.Ben bu toplumu sizden kurtarmak için aday oldum. Esenyurtlular korkuyla geleceğebakmayacak. Esenyurt’u geçmişte yöneten rant çetesinin başına gelen en kötü şeybenim. Engellemelerinize rağmen bütün projeleri hayata geçireceğim.”

Kampüs Liseye Kredi Yok!

Başkan Bozkurt, ek ödenekgörüşmelerinde yapımına başladıkları Kampüs Lise projesi için bir devletbankası olan Vakıfbank’a yaptıkları kredi talebinin reddedildiğini söyledi.Esenyurt’un en büyük sorunu olan okul yetersizliğini çözebilmek için hayatageçirdikleri Kampüs Lise projesinin kaynak engeline takıldığını belirten BaşkanBozkurt, devletin okulunu yapmak için devlet bankasından kredialamadıklarını belirtti. Bozkurt konuyla ilgili şunları ekledi: “Belediye, işiolmayan bir iş yapıyor ve devletin bankası ona kredi vermiyor. Borçlanmaya enuygun belediye biziz. Ne yaparsanız yapın asla vazgeçmeyeceğiz ve projeyibitireceğiz. Orada 3 bin 600 çocuğun hayata biraz daha güçlü tutunmasınısağlayacağız.”

Moskova ile İş Birliği Protokolüne Bir Kez Daha Ret!

Esenyurt ve Moskova arasında yapılacak olan “Kardeş Şehir İş Birliği Protokolü’ne,belediye meclisinden bir kez daha onay çıkmadı. Başkan Bozkurt’un belediyemeclisine getirdiği ‘Moskova kent yönetimine dâhil belediyelerden biriyle işbirliği yapılması’ yönündeki madde Ak Parti ve MHP grubunun oylarıyla yeniden reddedildi.Konuyla ilgili konuşan Bozkurt, “Esenyurt’un potansiyeli büyük, dünyayaaçılması lazım. Dünyaya açılacağı kapılardan bir tanesi de Moskova’dır. Çünküsanayisi var ve malını pazarlaması lazım. Kaldı ki o dönem krizlerin yaşandığı,buradaki sanayicilerin birçoğunun avantaj sağlayacağı bir süreçti. Onlarınönünü açabileceğimiz bir süreçti. Ben birçok siyasi riski alarak bunu yaptım.Ak Partili ve Milliyetçi Hareket Partili arkadaşların Esenyurt’un dışa açılmasınıengelleyen kararından dolayı gündem maddesi reddedildi” ifadelerini kullandı.

 

“AmacımızKadınları Desteklemek”

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün yönetmelikdeğişikliğine ilişkin ısrar kadar olarak getirilen madde mecliste yenidentartışmalara neden oldu. AKP ve MHP’li üyelerin yeniden reddettiği maddeyleilgili konuşan Başkan Bozkurt, “Yaklaşık 2 yıldır bunun üzerinden siyasetyapıyorsunuz. Allah affetsin o kadar şok günah aldınız ki. Yaniarkadaşlarınızdan bir tanesi çıkıp “LGBT müdürlüğü kuruluyor, karşı çıktık”diyor. İçinde yalan var, iftira var, mesnetsizlik var. Nereden çıkarıyorsunuzbunu, nasıl bir hayal gücü? Eğer cinsiyet eşitliği üzerinden söylüyorsanız bunuiçinde bulunduğunuz partinin genel başkanı, bakanları, yetkilileri en az 10defa cümlelerde kullandılar. Kastımız son derece net; hayatın içinde kadınlar,kadın oldukları için bir adım geride kalıyorsa onu desteklemek. Bizim bu kadınlarınyanında olmamız lazım. Mesele bir duruş sergilemek. Yani kadınların hayatagüçlü tutunabilmeleri için ona birtakım pozitif ayrımcılık yapmak. Sadecekadınlar değil, dezavantajlı tüm kişilere yardım etmenin yolunu açmayaçalışıyoruz. Bunun siz de böyle olduğunu biliyorsunuz. Lütfen oy vermiyorum,engellemek istiyorum deyin, biz kadınlarla erkeklerin eşit fırsat haklarınasahip olmasını istemiyoruz deyin. Ama böyle yapmayın. Ben bize attığınıziftiraları helal etmiyorum. Umuyorum ki yüce Rabbim aldığınız bu günahlarınhesabını soracaktır” ifadelerini kullandı. 

16oumq4nal8hhgxyw9b0v57u.jpg

0zrymaid9jv1mf2nupk6logn.jpg

ckc7srk0mnxvfleabqmid8wy.jpg

xdh8p4uv5ahijIkuql9lzdf7.jpg

mjybirpxIw3uckqs9f6egnn7.jpg

4hfIdqgxtn8a1kmdco2ovaz6.jpg

o2ud8rhupdcyk5hsl0pkvali.jpg

fqvrp70xtwxIqcwykcmeb51e.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.