Esenyurt’ta Ramazan ayında gönül sofraları açılacak

Esenyurt’ta Ramazan ayında gönül sofraları açılacak

Ramazan hazırlıklarını tamamlayan Esenyurt Belediyesi, binlerce vatandaşı gönül sofralarında ağırlayacak.

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif için hazırlıklarını tamamlayan Esenyurt Belediyesi bu yıl da yoğun bir Ramazan programı organize edecek. Sokak iftarlarında lokmaların paylaşılacağı, iftar sonrası çocukların ve vatandaşların sahura kadar dinlenip eğlenebileceği etkinliklerde Ramazan ayının maneviyatı anlatılacak.Ramazan etkinlikleri için Esenyurt Gaziler Şehir Parkı’nda Osmanlının gelenekleri ve mimarisine uygun Ramazan Çarşısı konsepti hazırlanıyor. 

Ramazan eğlence ve alışveriş etkinlik alanında çarşı konseptine uygun giyim, gıda, dondurma, Osmanlı Macunu, Osmanlı Şerbeti gibi Osmanlı dönemine ait gelenekler yaşatılacak. Etkinlik alanında kurulacak dev sahne düzeni ile Esenyurtlu ve İstanbullu vatandaşlar; Ramazan ayını birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, sohbetler tiyatro gösterileri, tasavvuf müzikleri, Meddah, Hacivat-Karagöz orta oyunlarının ve geleneksel Ramazan söyleşileri ile davam edecek.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.