Eşikten Yükselen Sesler festival için sergilendi

Eşikten Yükselen Sesler festival için sergilendi

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında açılan ilk sergi “Eşikten Yükselen Sesler” kapı tokmakları, anahtarlar, kilitler ve şamdanlar ilgisi büyük ilgi gördü.

 

23. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali birbirinden ilginç ve özel sergilere ev sahipliği yapıyor. Ebru Turhan tarafından 2000 yılından bu yana Anadolu’nun farklı bölgelerinden topladığı kapı tokmakları, anahtarlar, kilitler ve şamdanlar aslında köklere yolculuk olarak da adlandırılıyor.

 

Anadolu’nun maden sanatında geldiği nokta

 

Küratörlüğünü Seher Danışoğlu’nun yaptığı sergi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından açıldı. Başkan Akgün, Ebru Turhan’ı kutlayarak kendisine bir teşekkür plaketi takdim etti. Kolleksiyoner Ebru Turhan, maddi kültür varlıklarımız açısından önemli bir yere sahip olan kapıların, kapı tokmaklarının, anahtarların, kilitlerin  ve şamdanların Anadolu’nun maden sanatında geldiği noktayı ve üstün estetik anlayışını yansıtan en güzel örnekler olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.