Eski başkanlarımızdan Fehmi Simsaroğlu’nu saygıyla anıyoruz

Eski başkanlarımızdan Fehmi Simsaroğlu’nu saygıyla anıyoruz

3 yaşlı İngilizlere mahsus koşu (Açık-G3), 8 safkanın katılımıyla 1900 metre kum pistte gerçekleşecek. Saat 16.30’daki yarışa Aberama Gold, Born To Run, Can Aluş, Hegel, Son Of Saver, Tachyon, Thunder ve Yurt Başı isimli safkanlar katılacak.


2023 yılı galibi Rock Solid

 

Fehmi Simsaroğlu

İzmir’in tanınmış ihracatçılarından olan Fehmi Simsaroğlu, 1897 yılında İzmir’de doğdu. 1925 yılında İzmir’in Göztepe semtinin kıdemli futbolcuları ve gençleriyle birlikte Göztepe Futbol Takımı’nı kurdu. Ardından kulübün ilk başkanı seçildi. İzmir’in Cumhuriyet dönemi önemli atçı ve yetiştiricilerinden olan Fehmi Simsaroğlu, 1936 yılında atçılığa başladı. 1948 yılında İstanbul Veliefendi Çayırı’nda Simsaroğlu Harası’nı kurdu. 1951 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Simsaroğlu, 1960 yılında Türkiye Jokey Kulübü Başkanı olarak görev yaptı. Sahibi olduğu Bikini isimli safkanla 1955 yılında Gazi Koşusu’nu kazandı. Büket, Bikini, Asalet, Emel isimli pek çok önemli safkan yetiştirerek Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Koşuları gibi önemli koşular kazandı. 1973 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Fehmi Simsaroğlu’nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

mumply91zfhvofdhdw6jaxpc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.