Eşref Somtürk Koşusu'nu İshakhan kazandı

Eşref Somtürk Koşusu'nu İshakhan kazandı

Merhum Üyemizi andığımız koşu, 3 yaşlı İngiliz taylarının katılımıyla çim pistte 1600 metre mesafede düzenlendi.



2023 yılı Eşref Somtürk Koşusu'nu (KV-8); Oğuz Yalçın'ın sahibi olduğu, Cenk Türk'ün yetiştiricisi olduğu, antrenörlüğünü ise Sabri Bektaş'ın üstlendiği doru erkek tay İshakhan (Torok - İzembatur / Tony Montana) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazandı.



Mücadelenin ikinciliğini,My Pretty Girl (Kafkaslı - Kısrağım / Luxor) elde ederken, Edgar (Native Khan - Senator Amidala / Lion Heart) üçüncü, Gracias Sinyor (Native Khan - Dry Cleaner / Powerscourt) dördüncü ve son olarak El Maestro (Tasleet - Reine Magique / Mount Nelson) ise beşinci oldu.
 

Kazanan İshakhan için bitiriş derecesi 1.35.53 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 1 Boy - 2 Boy - 7 Boy - 1/2 Boy şeklinde oluştu.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi adına İshak Yalçın'a kupasını, merhum Eşref Somtürk'ün torunu Didem Somtürk verdi.



Törene, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce, Can N. Güven, Hakan Yücetürk, Kulübümüz Denetim Kurulu Üyeleri Ferhat Oktay ve Nisso Benhason, Asli Üyelerimiz Şeref Somtürk, Hayrullah Doğan, Can Polat Eyigün, Yıldırım Gelgin, H. Turgut Alakuş ve M. Sencer Girgin ile davetliler de katıldı.
 

Eşref Somtürk

1917 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Eşref Somtürk, 1938 yılında İstanbul Harbiye Mektebi’nden mezun oldu. 1965 - 1974 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Ankara Hipodrom Müdürü olarak görev yapan Eşref Somtürk, ardından Müşavir olarak görev yaptı. 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Sahalarımızda uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yaptı. 2 grup koşu galibi Akpınar ve 1950 yılı Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu galibi Bahtiyar en başarılı safkanlarıydı. 1994 yılında aramızdan ayrılan Eşref Somtürk’ü, anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

mr6tlk2cgsaeIevk7wbvpzxh.jpg

rfdybx4m239jqoIbpojleufv.jpg

mjchgd4q0vzlpx89jlnb3ffs.jpg

hrvqxrnlec75wg8iwojbnbyI.jpg

ly5c2sdofdm7qacrkxgjsyet.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.