Ethem Menderes Koşusu’nu Rüzgardahan kazandı

Ethem Menderes Koşusu’nu Rüzgardahan kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus koşuyu, Tuğban İzzet Aksoy’un sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Alper Tepebaşı’nın üstlendiği Rüzgardahan (Yakupbey - Çığırtkan / Halid) jokeyi Vedat Abiş ile kazandı. Anadolu Tarım İşletmeleri tarafından yetiştirilen 5 yaşındaki kır at, beşinci Grup koşu zaferine imza attı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

Seçerhan koşunun ikincisi olurken, Havza Aslanı üçüncülükte, Pıtır dördüncülükte, Bombacan da beşincilikte yer aldı.

Kazanan safkan için 1900 metre kum pistte bitiriş derecesi 2.17.29 olarak kayıtlara geçti. Koşudaki farklar ise 1,5 Boy - 1 Boy - 4 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına antrenörü Alper Tepebaşı’na kupasını, Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi ve Kulübümüz Asli Üyesi A. Serdar Pedükcoşkun takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara da katıldı.

 

Ethem Menderes

1899 yılında İzmir'de doğan Ethem Menderes, İstanbul Yeditepe Askeri Lisesi’nden mezun oldu. 1923 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimini tamamladı. Ardından bir süre avukatlık ve çiftçilik yaptı. 1924 yılında Ankara 16. Yüksek Anayasa Mahkemesi ’ne hâkim olarak atandı. 1933 yılında Aydın Daimî Meclis Üyeliğine, 1938 yılında ise Aydın Belediye Başkanlığına seçildi. 1950, 1954 ve 1957 seçimlerinde Aydın Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren Menderes, 1952 yılında Menderes Hükümeti’nde İçişleri Bakanı olarak görev aldı. Ardından sırasıyla Devlet Bakanı, Dışişleri Bakanı, Bayındırlık Bakanı ve Milli Savunma Bakanı olarak görev yaptı. 1951 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1956 -1960 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Başkanı olarak görev alan Ethem Menderes, yarış ve yetiştiriciliğimizin gelişip büyümesine önemli katkılarda bulundu. 1992 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Ethem Menderes’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

mrh6smpdd2sgwparlI48ulw9.jpg

cbahuunylvi7pj3gs4cxpw15.jpg

6nb4s1wt8yoijg0hI3ygqou2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.