EVİNİZE SAĞLIK VE SOSYAL DESTEK HİZMETİ GETİRDİK

EVİNİZE SAĞLIK VE SOSYAL DESTEK HİZMETİ GETİRDİK

İlçede yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşması için çok sayıda projeyi hayata geçiren Ataş..

İlçede yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşması için çok sayıda projeyi hayata geçiren Ataşehir Belediyesi, 2014 yılından bu yana sürdürdüğü  “Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmeti” projesiyle her zaman Ataşehirlilerin yanında olmaya devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi, 65 yaş üstü veya engelli, kronik rahatsızlığından dolayı bakıma muhtaç kişilere yönelik ücretsiz “Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmeti” ile kişilerin yaşam kalitesini arttırarak ve ailelerine destek vererek sağlıklı bir toplum oluşmasına katkı sağlıyor.

Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmeti, alanında uzman personeller tarafından gerçekleştiriliyor. Ekipler randevularına göre her gün listelerindeki hastaların evlerine tek tek giderek, gerekli olan müdahaleleri yapıyor. Verilen hizmetlerin başında hastalara enjeksiyon yapılması, serum, sonda, pansuman, yara bakımı ve benzeri hizmetler veriyor.

Yaşlılığı ve bedensel engelliliği nedeniyle evinde özel tıbbi bakıma ihtiyacı olan Ataşehirlilerin evde muayene, hemşirelik ve evde kişisel bakım hizmetleri mesai saatleri içerisinde veriliyor.

Proje kapsamında evde doktor muayenesi, hemşirelik ve kişisel bakım gibi tıbbi danışmalık hizmetlerinden 2014 yılından bugüne kadar yaklaşık 28 bin vatandaş yararlandı. Bu hizmetten sosyal alarm sistemiyle sadece tek bir tuşa dokunarak 7 gün 24 saat süreyle her ay yaklaşık 550 Ataşehirli faydalanıyor.

GERİATRİ HİZMETİ

Yaşlı ve engelli vatandaşların yaşam kalitelerini arttırıp onlara destek olmak için 2016’dan bu yana ücretsiz kişisel bakım, banyo, yatak banyosu, saç kesimi, tıraş ve benzeri hizmetler randevu sistemine göre mesai saatleri içerisinde Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor.

Hizmetler hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve randevu almak isteyen vatandaşlar, Ataşehir Belediyesi’nin 444 45 70 veya 444 17 00 numaralarını arayabilir.

HASTA NAKİL AMBULANS HİZMETİ

Ataşehir’de ikamet eden yatalak ve sedyeyle taşınması gereken hastaların evden sağlık kurumuna, sağlık kurumundan evine nakli gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar bu hizmete hafta içi saat 08.30 - 17.00 mesai saatleri arasında yararlanabilirler. Randevu almak isteyen vatandaşlar, 1 gün öncesinden 444 60 39 ve (216) 570 50 00 - (1825 dahili) numaralı çağrı merkezini arayabilirler.

HİZMET ALIM AMBULANSI

Ataşehir’de ikamet eden engelli ve 65 yaş üstü yatalak, sedye ile taşınması gereken hastaların evden sağlık kurumuna, sağlık kurumundan evine ya da sağlık kurumundan sağlık kurumuna nakli gerçekleştiriliyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyenler vatandaşlar 7 gün 24 saat 444 45 70 numaralı çağrı merkezine ulaşabilirler.


Kaynak: Haberin Nabzı / Ataşehir


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.