Eyüp'te bahar temizliği başladı

Eyüp'te bahar temizliği başladı

Eyüp Belediyesi, kent içini daha yaşanabilir kılmak ve temiz bir ilçe oluşturmak için bahar temizliğini tüm hızıyla sürdürüyor.

Baharın gelmesiyle canlanan sokak ve caddeleri bakıma alan Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bordür ve tretuvarları boyuyor. İlçede bulunan ana arterlere el atan temizlik ekipleri, ilk olarak süpürge makinalarının işleminden geçen kaldırımlar tankerlerle yıkandıktan sonra, bordür ve tretuvarlara işlenen boyanın iyi tutması için kazıma çalışması yapılıyor. 10’ar kişiden oluşan iki grupla işe başlayan ekipler işlerin pratik olması için her birinde kompresör bulunan tabancalı boya makinaları da dahil 8 ana makine kullanıyor.

Temizlik İşleri ekipleri ayrıca Eyüp'ün cadde ve sokaklarında da, sulama - yıkama işlemi gerçekleştiriyor. Ekipler yıl boyunca 5 tankerle, her gün farklı bir mahallenin cadde ve sokaklarını yıkıyor.  Eyüp bölgesinde bulunan 16 mahallenin anaarterleri haftada 2 defa, Göktürk ve Kemerburgaz'da bulunan ana arterlerin tamamı her gün sabah saatlerinde, sokaklar ise haftada en az bir defa yıkanıyor.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.