Faik Öztrak: “Bugün Bir Değil, Bir Kaç Zarrab İş Tutuyor”

Faik Öztrak: “Bugün Bir Değil, Bir Kaç Zarrab İş Tutuyor”

“KAYNAĞI BELİRSİZ PARA GİRİŞİNDE KUŞKU UYANDIRAN REKOR” 

“KRİTİK YIL 2011, ZARRAB’IN TÜRKİYE’DE İŞ TUTTUĞU DÖNEM”

“DÜNYA RUSYA’YA AMBARGO UYGULARKEN BU PARA GİRİŞİ SORGULANIR”

CHP Sözcüsü Öztrak, bu yılın ilk yedi ayında, ödemeler dengesi istatistiklerinde kaynağı bilinmeyen finansman hareketlerinin izlendiği Net Hata Noksan kaleminden, ülkeye 24 milyar 347 milyon dolar girdiğini söyledi. Bu büyüklükte bir kaynağı belirsiz para girişiyle, tarihimizde ilk kez karşılaşıldığını ifade eden Öztrak, “Bu çok ilginç ve kuşku uyandıran bir rekor” değerlendirmesinde bulundu.

Bu büyüklükte bir kaynağı belirsiz para girişinin nasıl olduğu konusunda Merkez Bankası’nın mutlaka bir açıklama yapması gerektiğini kaydeden Öztrak, “Bu, ‘istatistiki hata’ diyerek geçiştirilemez. 2011’den sonra, kaynağı belirsiz finansman girişlerinin hızlandığı ama geriye doğru yapılan düzeltmelerde, bu finansmanın kaynağının nedense düzeltilmediği veya açıklanmak istenmediği anlaşılıyor. 2011 ve sonrası elbette sıradan bir tarih değil. Erdoğan’ın meşhur hayırsever İranlı iş adamının, Reza Zarrab’ın Türkiye’de iş tuttuğu dönem. Bu İranlı iş bitiriciyi, ‘Cari açığı finanse ediyor’ diyerek, ödüllere boğdukları dönem” dedi.

Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü:                

“Bugün, kaynağı belirsiz para girişlerinin hacmine baktığımızda, anlaşılan Türkiye’de bir değil, birkaç tane Reza Zarrab iş tutuyor… 2011’den bu yana, ülkeye giren kaynağı belirsiz paranın hacmi, 74 milyar dolara ulaşmış. Bu olağanüstü yüksek ve mutlaka izaha muhtaç bir rakam. İstanbul’un uluslararası mafyanın, hesaplaşma mekânına dönmesi, anlaşılan boşuna değil. Gün geçmiyor ki uluslararası mafyadan biri, İstanbul’da infaz edilmesin. AVM’lerde, restoranlarda silahlar patlamasın, çoluk çocuk vatandaşlarımız, ağır tehlikelere maruz kalmasın.

Biz bir kez daha buradan çağrıda bulunuyoruz: Bu büyüklükte kaynağı belirsiz finansman girişi nereden oldu, nasıl oldu? Bu paralar kimin parasıdır? Merkez Bankası ve Nebati Bakan, bunu kamuoyuna mutlaka açıklamalıdırlar. Aksi halde tüm dünya Rusya’ya ambargo uygularken, bu kaynağı belirsiz para girişleri daha çok sorgulanır. Başımızı çok ağrıtır. Yerli yabancı yatırımcılar da, bunu finansman kaynağı değil, ciddi bir risk kaynağı olarak değerlendirmelerine yazarlar.” 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.