Faik Öztrak: “Çalışanlar Enflasyonun Sorumlusu Değil, Mağdurudur”

Faik Öztrak: “Çalışanlar Enflasyonun Sorumlusu Değil, Mağdurudur”

“DÜNYA BANKASI RAPORUNDAKİ SIĞINMACI HARİTASI, SESSİZ İŞGALİN BELGESİ

“YABANCI ASKER MADDESİ METİNDEN ÇIKMADIKÇA TEZKEREYE HAYIR DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

“HÜKÜMETİN ENFLASYON HEDEFİ TUTMAZSA, KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNE MÜDAHALE Mİ EDİLECEK?”

CHP Sözcüsü Öztrak, Hükümetin enflasyonun sebebi olarak ücret artışlarını göstermesi karşısında, tek kişilik vesayet rejiminde şirketlerin kârlılık oranları yıldan yıla artarken personel harcamalarına ayrılan payın düştüğüne dikkat çekerek, “Bu tablo, hükümetin politika tercihleri sonucunda, ülkede çalışanların enflasyonun sorumlusu değil mağduru olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Hükümetin önceliğinin, sığınmacılara baktığı için dışarıdan alacağı Avrolar, aferinler değil, kendi milletinin huzuru ve refahı olması gerektiğini vurgulayan Öztrak, “Dünya Bankası’nın son yayımladığı rapordaki haritada 2013-2018 arasındaki 5 yılda sığınmacılar yurdu nasıl sardığı görülüyor. Ülkemizin sessiz işgalinin belgesi olan Dünya Bankası’nın raporundaki bu haritayı ve geri kabul anlaşmasıyla ülkemizi Avrupa’nın sığınmacı gettosu haline getiren Saray Hükümetinin sorumsuzluğunu bir kere daha milletimizin dikkatine sunuyoruz” diye konuştu.

TBMM gündemine gelecek tezkereyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Öztrak, 1 Mart 2003 tezkeresinin reddedildiği süreci anımsatarak, “Şimdi bir kere daha, milliyetçi olduğunu iddia eden tüm partileri ve vatan toprağını aziz bilen milletvekillerini, yabancı askerlerin topraklarımıza girmesine izin veren söz konusu madde metinden çıkmadıkça, bu tezkereye hayır demeye çağırıyoruz” dedi.

Öztrak, IMF’nin Hükümetle yaptığı görüşmelerden sonra yaptığı açıklamalara göre Fon’un 2024’te Hükümetin hedefinin 1,5 katı kadar enflasyon tahmininde bulunduğuna ve “hedeflenen enflasyona göre maaş artışı” vurgularına dikkat çekerek, “Gelecek yılın enflasyonu konusunda hükümet ile hükümete akıl veren IMF arasında bir anlaşmazlık olduğu ortaya çıkıyor. (…)Önümüzdeki yıl enflasyon hükümetin hedeflediği gibi değil de IMF’nin tahmin ettiği gibi çıkarsa ne olacak? Hükümet enflasyon hedefini tutturamazsa, telafi zammı yapmayıp, aradaki farkı çalışanın sırtına yıkmanın peşinde. Hedeflenen enflasyona göre ücret vermek bu. Şimdi tabi bunu yapabilmek için de Saray’ın vitrin kadrosu, seçimden sonra, aynen 1994’te dönemin Hükümetinin yaptığı gibi, kamu toplu iş sözleşmelerine müdahale etmek niyetinde demek ki” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.