Faik Öztrak: “Cari Fazla Vereceklerdi Cari Açık Artıyor, Model Hak Getire”

Faik Öztrak: “Cari Fazla Vereceklerdi Cari Açık Artıyor, Model Hak Getire”

“MİLLETE AÇLIK SÜNNET, SARAYA SOMONLU SUŞİ FARZ”

“ENFLASYONLA MÜCADELE ŞİMDİ DE BAZ ETKİSİNE KALDI”

“TRAKTÖR NEREDE? TRAKTÖR YOK. TANK NEREDE? TANK YOK…”

“İÇİŞLERİ BAKANI GERDAN KIRMASIN, İŞİNE BAKSIN”

“POLİSİMİZE YUMRUK KABUL EDİLEMEZ”

“NATO’NUN STRATEJİ BELGESİNDE GÜVENLİK ENDİŞELERİMİZ GİDERİLMELİ”

“SARAY KADROLARININ KALİTESİ VE KALİBRESİ BİZİMLE KARŞILAŞTIRILAMAZ”

CHP Sözcüsü Öztrak, Hükümetin cari fazla vererek enflasyonu düşürme projesine rağmen cari açığın arttığına dikkat çekerek, “Geçen yılın ilk dört ayında 9 milyar dolar cari açık verilirken, bu yılın aynı döneminde verilen cari açık 21 milyar dolar. Geçtiğimiz yılın tam 2,5 katı. Hani cari açık düşecekti? Bu yılın tamamı için öngörülen cari açık ilk dört ayda aşıldı. Model falan hak getire” dedi.

Saray Hükümetinin milletten koptuğunu belirten Öztrak, “Milletin açlıkla boğuştuğunu söylediğimizde, Saray şürekasından biri çıkıyor, ‘Aç kalmak sünnet’ diyor. Millet için aç kalmak sünnet, Saray şürekaları için zencefilli somonlu suşiler, kornişona sarılı dana rozbifler, bunları mide de yumuşatmak için, liçi meyvesi eşliğinde efululiler, chia tohumu eşliğinde ejder meyveli smoothiler farz” diye konuştu.

Enflasyonla mücadele görevini önce “küresel barışa” bağlayan Hükümetin şimdi enflasyonun ancak gelecek seneye baz etkisiyle düşeceğini söylemeye başladığına dikkat çeken Öztrak, “Eğer enflasyon küresel barış sayesinde, o da olmazsa baz etkisiyle düşecekse, siz o koltuklarda neden oturuyorsunuz?” diye sordu.

Hükümetin yerli üretim tank vaadi gibi elektrikli traktör vaadinin de sonuçsuz kaldığını söyleyen Öztrak, “Traktör dediler, traktör yok. Tank dediler, tank yok. ‘Tank yapılacak, 10 bin kişilik istihdam sağlanacak’ deyip, Karasu’da yer tahsis ettiğiniz, Katar Emiriyle birlikte temelini attığınız fabrika şimdi sökülüyor, sizden tık yok. Bir zahmet, bu rezaletlerin sebebini de milletimize bir açıklayıverin” ifadelerini kullandı.

Herkes gibi atama İçişleri Bakanı’nın da milletin Erdoğan’ı emekli edeceğini gördüğünü kaydeden Öztrak, “Atama İçişleri Bakanına tavsiyem, gaza gelip kendisini parti lideri gibi görmesin, mafya mensuplarıyla, uluslararası dolandırıcılarla verdiği pozlar orada duruyor. Sarayın karşısında gerdan kırmasın. Memur olduğunu unutmasın. Siyaseti bıraksın, boyundan büyük işlere kalkışmasın, işini yapsın” dedi.

İstanbul’da bir milletvekilinin polise yumruk attığı görüntüleri de değerlendiren Öztrak, “Polislerimiz kamu görevlisidir. Kendilerine verilen emre göre hareket ederler. Bir sorun varsa, sorun görev yapan poliste değil, ona emir verenlerdedir. Milletvekili ya da herhangi biri, kimsenin polisimize yumruk atması kabul edilemez” diye konuştu.

Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki taleplerinin haklılığının altını çizen, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik müzakeresi sürecinde bu konunun masada olması gerektiğini vurgulayan Öztrak, “Bu ay içerisinde Madrid’de NATO zirvesi yapılacak. Bu zirvede NATO, önümüzdeki on yılda karşılaşacağı güvenlik sorunlarını tanımlayacak, bir de bunlarla mücadele stratejisini belirleyecek. Buradan çıkacak Stratejik Konsept belgesinde, üye ülkeler arasında teröre karşı işbirliği mekanizmalarının, ülkemizin güvenlik endişelerini giderecek biçimde yer alması mutlaka sağlanmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Altılı Masa’nın Kamu Reformu Komisyonu’nun bugün yaptığı açıklama hakkında da değerlendirmelerde bulunan Öztrak, “Komisyonumuz, altılı masada yer alan her partiden, geçmişte önemli görevlerde bulunmuş isimlerden oluşuyor. Sadece komisyonumuzda değil, partilerimizin bünyesinde de çok kıymetli ekonomistler, akademisyenler daha önce ülkenin yaşadığı krizlerden en az hasarla çıkmasını, ardından hızla ayağa kalkmasını sağlayan isimler var. Gerçekten şu an Saray’ın ekonomi yönetimi diye milletimizin önüne koyduğu isimlere bakınca ne kalite ne de kalibre olarak karşılaştırılması, aynı terazinin kefelerinde tartılması mümkün olmayan çok ciddi bir birikim ve tecrübeye sahip, yetkin bir kadroyla milletimizin ufkunu açamaya, aydınlatmaya, düze çıkartmaya kararlıyız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.