Faik Öztrak: “Genel Başkanımız, Daha İktidara Gelmeden Dediklerini Yaptırıyor”

Faik Öztrak: “Genel Başkanımız, Daha İktidara Gelmeden Dediklerini Yaptırıyor”

“KYK BORÇLARI BİZ SÖYLEYİNCE AKILLARINA GELDİ”

“TÜRKİYE EKONOMİSİ KOŞAR ADIM BİR DÖVİZ KRİZİNE GİDİYOR”

CHP Sözcüsü Öztrak, Türkiye ekonomisinin koşar adım, yeni bir döviz krizine doğru ilerlediğini belirterek, “Ülkemizin önümüzdeki bir yılda çevirmesi gereken dış borç; 182 milyar dolar. Buna bir de finanse edilecek cari açığı ekleyin, iyimser bir tahminle önümüzdeki bir yılda 220 milyar dolar borç bulmamız gerekiyor” dedi.

Öztrak, Kredi Temerrüt Risk Primi 900 puanın üstüne çıkan Türkiye’nin dış borç ve cari açık finansmanı için ihtiyacı olan parayı bulması için katlanılması gereken maliyetin her geçen gün arttığına dikkat çekerek şunları ifade etti:

“Ülkede döviz kıtlığı artık o seviyeye geldi ki, Merkez Bankası’ndan iş insanlarına, ‘Lütfen döviz satın’ diye rica telefonları başlamış. Kasada döviz kalmayınca, BOTAŞ gaz alabilsin diye, ‘Bizi kıskanan’ Almanya’ya borç için el açtılar. Milletin 128 milyar dolarını hovardaca harcayan, bu milletin on milyarlarca dolarını sığınmacılar için tüketen Hükümet, şimdi gaz alabilmek için Deustche Bank’tan 925 milyon Avro borç aldı. Buradan soruyoruz, bu 925 milyon Avro’ya ne kadar faiz ödeyeceksiniz? Bu milletin sırtına buradan ne kadar faiz yükü binecek? “Borca haylık, bir aylık” derler. Doğal gazı bile dış borçla almaya başladıysak, vay halimize... Biran önce tedbir alın diyeceğim ama bu hükümetin tedbir alacak takati kalmadı.”

Hükümetin raf ömrünü tamamladığını, milletin derdine derman olacak tek bir proje üretecek takatinin kalmadığını söyleyen Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümet bizim önerdiğimiz projelerle oy toplamaya çalışıyor. Onları da yarım, yamalak; eksik, gedik yerine getiriyor. Sayın Genel Başkanımız daha iktidara gelmeden dediklerini yaptıran Genel Başkan olarak, dünya siyaset tarihine geçti bile. ‘Emekliye iki ikramiye’ dedi, önce, ‘olmaz, kaynak yok’ dediler. Sonra onu da yarım yamalak tıpış tıpış yaptılar. Genel Başkanımız ‘3600 ek gösterge’ dedi, bunlar yine direndiler ama sonunda yaptılar. Ama yine yarım yamalak… Genel Başkanımız taşeron işçilere kadro verin dedi. Bunlar yine ‘kaynak’ falan dediler ama sonunda yarım yamalak da olsa yaptılar. ‘Elektrikte TRT payını kaldırın’ dedi, önce itiraz ettiler sonra yaptılar. ‘Elektrikte kademeli tarife getirin’ dedi, bir müddet sonra yaptılar. ‘Asgari ücreti yıl ortasında artırın, enflasyon çok yüksek’ dedi, önce yasa masa diye ağızlarında gevelediler, sonra eksik de olsa yerine getirdiler.

Genel Başkanımız gençlere KYK borçlarının faizini ödemeyin, biz gelince bu faizleri sileceğiz dedi. Beylerin yine paçaları tutuştu. Akıllarına birden bire KYK borçları geldi. Allah Aşkına! Aklınız bugüne kadar neredeydi? Gençlerin KYK borcunu görmek için, bizi mi beklediniz?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.