Faik Öztrak: “İşsiz Sayısı Salgın Öncesi Dönemin 2 Milyon Kişi Üstünde”

Faik Öztrak: “İşsiz Sayısı Salgın Öncesi Dönemin 2 Milyon Kişi Üstünde”

“SORUNUN SEBEBİ OLANLAR ÇÖZÜMÜN ADRESİ OLAMAZ”

“MİLLET MASASINDAKİ PARTİLER OLARAK BİZ GÖREVE HAZIRIZ”

“PLANLARIMIZ VE PROJELERİMİZ HAZIR”

“İŞ BAŞINA GELECEĞİZ, ENDİŞELER SON BULACAK”

CHP Sözcüsü Öztrak, gerçek işsiz sayısının hala salgın öncesi seviyenin 2 milyon kişi üstünde olduğuna dikkat çekerek, “Hala millete ‘kimseyi işsiz bırakmadık’ diyecek kadar kibirliler. ‘Söyle yalanı belki bulunur inananı’ yeni taktikleri oldu. Ama milletimiz yaşadığı işsizliği ve fukaralığı biliyor” dedi.

Sorunun sebebi olanların çözümün adresi olamayacağını söyleyen Öztrak, “Millet masasındaki partiler olarak biz hazırız. Planlarımız, projelerimiz hazır. İlk seçimde işbaşına geleceğiz. Büyük bir kucaklaşma olacak. Millet rahat bir nefes alacak. Endişeler son bulacak” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün açıklanan Mayıs ayı işsizlik verileriyle ilgili sosyal medyadan yaptığı değerlendirmelerde şunları belirtti:

İŞSİZ SAYISI SALGIN ÖNCESİ SEVİYENİN 2 MİLYON ÜSTÜNDE

Erdoğan bayram öncesi “kimseyi işsiz, aç açıkta bırakmadık” diyerek milletin aklıyla alay ediyordu. Bugün TÜİK’in açıkladığı bol makyajlı işsizlik rakamları bile, Erdoğan’ın hilafı hakikat beyanlarının belini doğrultamadı. Mayıs’ta gerçek işsiz sayısı 310 bin kişi artarak 8 milyon 387 bin oldu. Gerçek işsiz sayısı hala salgın öncesi seviyeye inemedi. Gerçek işsizlerimizin sayısı salgın öncesi seviyelerin 1 milyon 981 bin üzerinde. Ama hala millete “kimseyi işsiz bırakmadık” diyecek kadar kibirliler. “Söyle yalanı belki bulunur inananı” yeni taktikleri oldu. Ama milletimiz yaşadığı işsizliği ve fukaralığı biliyor.

ÜRETİMDE VE EKONOMİDE ETKİNLİK SAĞLANAMADIĞININ GÖSTERGESİ

İşsizlik büyük sosyal maliyetlerinin yanında, üretimde ve ekonomide etkinliğin sağlanamadığını gösterir. İşsizliğin yüksek olduğu yerde ekonomi daha fazla üretim yapma imkânını da heba eder. Bugün Türkiye’de olan tam da budur.

SORUNUN SEBEBİ OLANLAR ÇÖZÜMÜN ADRESİ OLAMAZ

Erdoğan Şahsım Hükümeti iş başı yaptığında, 5,6 milyon olan gerçek işsiz sayımız şu anda 8 milyonun üzerinde. Biz boşuna demiyoruz. Erdoğan Şahsım Hükümeti sebep; işsizlik, hayat pahalılığı ve fukaralık sonuçtur. Soruna sebep olanlar çözüm de olamaz. Çözüme buradan başlanmalıdır. Erdoğan’ı evvela sandıkta acilen evine göndermek, ondan sonra da ülkeyi içine düşürüldüğü girdaptan çekip çıkarmak…

MİLLET MASASINDAKİ PARTİLER OLARAK BİZ HAZIRIZ

Millet masasındaki partiler olarak biz hazırız. Planlarımız, projelerimiz hazır. Umutsuzluğa yer yok. Ülkemiz büyük bir ülke. Milletimiz büyük bir millet. İyi yönetilirse her sorunun çözümü var. İlk seçimde işbaşına geleceğiz. Büyük bir kucaklaşma olacak. Millet rahat bir nefes alacak. Endişeler son bulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.