Faik Öztrak: “Kur Asansör Gibi İnip Çıkarken Kimler Köşeyi Döndü Açıklayın”

Faik Öztrak: “Kur Asansör Gibi İnip Çıkarken Kimler Köşeyi Döndü Açıklayın”

“HAZİNE BÜROKRATLARI NEBATİ BAKANI KANDIRMIŞ”

“İLK İŞLERİMİZDEN BİRİ DE 20 ARALIK GECESİNİ ARAŞTIRMAK OLACAK”

“AÇIKLADIKLARI TEDBİR CON AHMET’İN DEVRİDAİM MAKİNESİ”

“O KADAR PARANIZ VARSA NEDEN BORÇLANIYORSUNUZ?”

“ERDOĞAN’IN HAKARETLERİNİ İADE EDİYOR, TIYNETİNE VE MEŞREBİNE VERİYORUZ”

CHP Sözcüsü Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın dün açıkladığı tedbirlerin önce beklentileri körükleyerek döviz kurlarının düşmesine sebep olduğunu, sonra tedbirlerin fos çıkmasıyla kurun aynı yere geri döndüğünü belirterek, “Şimdi Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine düşen, Dolar kuru 3-4 saat içinde asansör gibi inip çıkarken kimler dolarları düşük fiyattan aldı, kimler yüksek fiyattan sattı, kimler köşeyi döndü, kimler voliyi vurdu; bunların içinde, Saray’dan, AK Parti Genel Merkezi’nden, Beşli Çeteden, bürokrasiden kimse var mı açıklamaktır” diye konuştu.

Bakanlığın dün yaptığı açıklamanın sonunda, “20 Aralık 2021 tecrübesini unutma” mesajı verilerek vatandaşlara aba altından sopa gösterildiğini söyleyen Öztrak, “Ey Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları! Nebati Bakanınızı neden kandırdınız? Neden 20 Aralık gecesi size sorduğunda, ‘Bir şey yapmadık’ dediniz de şimdi ‘20 Aralık’ı unutma’ diye vatandaşa aba altından sopa gösteriyorsunuz? Adamı neden ‘Lan…nasıl?’ diye televizyonlarda konuşturdunuz. Sonunda, Nebati Bakan’ın ışıl ışıl gözlerinin ferini kaçırttınız, adama konuşma yasağı koydurttunuz. Bak şimdi işler sizin başınıza kaldı. Gecenin bir vakti, yazılı açıklamalar yapmak zorunda kalıyorsunuz. Ama bu arada şunu da ifade edeyim. Gelir gelmez bakacağımız ilk hususlardan biri 20 Aralık gecesi neler olduğunu araştırmak olacak” dedi.

Bakanlık tarafından tedbir olarak açıklanan Gelire Dayalı İç Borçlanma Senedinin hangi gelire dayalı olduğunun belli olmadığına dikkat çeken Öztrak, “Garanti lafları, gelir laflarının önünde giden bu iç borçlanma aracının yükü yine bizim vatandaşlarımızın sırtında kalacak. Parası, dövizi olanın elinden, parasını, dövizini almak için, faiz sözcüğünü kullanmadan yüksek faiz verecekler, maliyetini de milletin hazinesine yükleyecekler. O paraları, dövizleri de sonra yine bugün olduğu gibi har vurup harman savuracaklar. Tam Con Ahmet’in devri daim makinesi” değerlendirmesinde bulundu.

Bu hafta açıklanan, Hazine Nakit Gerçekleşmeleri verilerini de değerlendiren Öztrak, Hazine’nin artan gelirlerine ve kasada görünen paradaki artışa rağmen borçlanmanın olağanüstü seviyelere çıktığının altını çizdi. Öztrak, “Madem bu kadar geliriniz var, kasanızda bu kadar para var, neden borçlanarak boş yere faiz lobilerine faiz ödüyoruz? Yoksa Mayıs ayında, gelirlerdeki olağan dışı artış geçici mi? Arkasında bilmediğimiz bir şey mi var? Soruyoruz bu kadar paranız varsa, 3600 ek göstergeyi, asgari ücrette enflasyon düzeltmesini neden bu yılın sonuna sarkıttınız? Bu sorulara cevap bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın dün yaptığı adaylık açıklamasında Türkiye’nin ikinci büyük partisinin Genel Başkanına yine ağız dolusu hakaretler ettiğini, 2023 için millete verdiği sözleri tutamayan, insanları işsizlik ile hayat pahalılığı arasında ezen, sofralardaki ekmeği küçülten, ülkeyi Avrupa’nın açık hava sığınmacı kampına çeviren, milletine “çürük, sürtük” diye küfür eden bir siyasetçi olarak adaylığını açıklarken de edebi, adabı bozduğunu ifade eden Öztrak, “Sarayın kibir abidesine, o sözlerini aynen iade ediyoruz. Ettiği hakaretleri tıynetine ve meşrebine veriyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.