Faik Öztrak: “Saray Rezaletin Çıtasını Everestin Tepesine Çaktı”

Faik Öztrak: “Saray Rezaletin Çıtasını Everestin Tepesine Çaktı”

“BU İSTATİSTİKLERE İMZA ATANLAR YASALAR ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER”

“NEBATİ BAKAN İTİRAF ETTİ: ENFLASYONU BİLEREK HORTLATTILAR”

“ENFLASYONLA SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME OLMAZ”

CHP Sözcüsü Öztrak, TÜİK’in makyajlı rakamlarının milletin yaşadığı hayat pahalılığının yarısını bile göstermediğini, bu enflasyon verileriyle maaş ve aylıkların “yalanla talan” edildiğini belirtti.

Öztrak, TÜİK’te son dönemde yapılan atamalara ve yayımlanmayan fiyat verilerine dikkat çekerek, “Sonuç: Piyasa beklentilerinin yarısı kadar ‘aylık’ enflasyon, bağımsız araştırmacıların bulduğunun yarısının altında bir ‘yıllık’ enflasyon. TÜİK’e bu işleri şeffaflık için yaptık diye açıklama yaptırdılar. Sevsinler sizin şeffaflığınızı! Bu yaptıklarınızla, rezaletin çıtasını, Everest’in tepesine çaktınız. Ülkenin güvene en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde, güveni bir kez daha kendi siyasi ikbaliniz için talan ettiniz” dedi.

Yunanistan’da, Arjantin’de verilerle oynamanın hazin sonucunun da, verilerle oynayan siyasilerin ve bunlarla işbirliği yapan devlet yetkililerinin hazin sonlarının da görüldüğünü anımsatan Öztrak, “Mayıs ayından itibaren bu istatistiklere imza atan TÜİK yöneticileri hazır olsun. Emeklinin, dulun, yetimin, memurların, işçilerin maaş ve ücretlerini yalanla talan etmekten, yasalar önünde hesap verecekler” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin basına yansıyan “Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor” sözlerini de değerlendiren Öztrak, “Bakan enflasyonu hükümetin hortlattığını itiraf etmiş. Hükümetin zengine çalıştığını da bu söyledikleriyle ikrar ediyor. Ama enflasyonla sürdürülebilir büyüme olmaz. Bu her zaman istikrarsızlıkla sonuçlanır. Bunu ülkemiz defalarca tecrübe etmiştir. Sonu da hep hüsran olmuştur” uyarısında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.