Faik Öztrak: Ülke, “Ya Benimsin Ya Kara Toprağın” Diyen Bir Zihniyetin Elinde

Faik Öztrak: Ülke, “Ya Benimsin Ya Kara Toprağın” Diyen Bir Zihniyetin Elinde

ENFLASYONUN NESEBİ SAHİHTİR, ANASI DA BABASI DA ERDOĞAN’DIR

AİLE DESTEKLERİ PROGRAMI: ÜLKEYİ GETİRDİKLERİ YERİN İTİRAFI

İŞ BAŞINA GELECEĞİZ, BOZDUĞUNUZ NE VARSA DÜZELTECEĞİZ

CHP Sözcüsü Öztrak, yolun sonuna geldiğini idrak eden Erdoğan’ın, seçime kadar Kur Korumalı Mevduatla idare etmeyi, sonra da bu ateşten topu CHP’nin kucağına bırakmayı düşündüğünü belirterek, “Bu, korkunç bir sorumsuzluk. 85 milyonluk koskoca ülke, ‘Ya benimsin, ya kara toprağın’ diyen bir zihniyetin elinde” diye konuştu.

Bundan birkaç yıl önce “Ekonominin sorumlusu benim, ben” diyen Erdoğan’ın, şimdi sebebi olduğu krizi öksüz ve yetim bıraktığını ifade eden Öztrak, “Yaşadığımız enflasyonun da, ekonomik krizin de nesebi sahihtir. ‘Faiz sebep, enflasyon netice’ diyen Erdoğan’dır. Bugün yaşadığımız enflasyonun bugün yaşadığımız işsizliğin, ülkemizin sefalet endeksinde dünya şampiyonu olmasının, anası da, babası da Erdoğan’dır” değerlendirmesinde bulundu.

Milletin dertlerine çözüm üretemeyen Hükümetin, şimdilerde CHP’nin projelerini taklit etmeye çalıştığını, son olarak da CHP’nin Aile Destekleri Sigortası’nı “Aile Destekleri Programı” diyerek aşırmaya kalktığını söyleyen Öztrak: “Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı, Aile Destekleri Programı’ndan, ‘çalışanların ve emeklilerin de’ yararlanabileceğini söyledi. İşte bunun adı; tam da şecaat arz ederken, sirkatin söylemektir. Kendi bakanları, hem çalışan yoksulluğunu, hem de emeklilerimizin yoksulluğunu kabul etmiş. 20 yılın sonunda geldiğimiz yeri pek de güzel özetlemiş” diye konuştu.

Öztrak, Erdoğan’ın arkasında bıraktığı enkazın farkında olduğuna ve 85 milyonluk ülkeyi uçuruma yuvarladığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, eğitimden sağlığa, dış politikadan güvenliğe, alt yapıdan üretime, ekonomiden tarıma… Sizin bozduğunuz ne varsa düzeltmek, yıktığınız devlet kurumlarının yerine yenisini ve çok daha iyisini inşa etmek için geliyoruz. İnsanların geleceğine umutla baktığı, çocukların yatağa aç girmediği bir ülkeyi, ayağa kaldırmak için geliyoruz. Hayat pahalılığını yenmeye, milletimize rahat bir nefes aldırmaya geliyoruz. Üreterek kazanan, kazandığını hakça paylaşan bir ekonomiyi, milletimizin hizmetine sunmak için geliyoruz. Bu ülkenin insanlarından çalınan ne varsa, hepsini milletimize geri vermek için geliyoruz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.