“FARKLI BİR MAHALLE MÜMKÜN” PROJESİ’NE ALTIN KARINCA’DAN ÖDÜL

“FARKLI BİR MAHALLE MÜMKÜN” PROJESİ’NE ALTIN KARINCA’DAN ÖDÜL

Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından iki yıl önce hayata geçirilen “Farklı Bir Mahalle Mümkün” projesi ödüle layık görüldü.

Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) bu yıl sekizincisini düzenlediği “Altın Karınca 2022 Ödülleri” kapsamında “İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi” kategorisinde Ataşehir Belediyesi “Farklı Bir Mahalle Mümkün” projesiyle ödül aldı.

Bu yıl 2022 Altın Karınca-Belediyecilik Ödülleri, Hilton İstanbul Bosphorus Hotel’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Düzenlenen organizasyona Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin adına Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ayten Bağdatlıoğlu Kartal, Ataşehir Meclis Üyesi Ertuğrul Baysal, müdürlük çalışanları, Farklı Bir Mahalle Mümkün Projesi’nin proje ortağı Gülsüm Coşkun Yeter, Fetih Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Şimşek ve çok sayıda davetli katıldı.

Altın Karınca 2022’de; “Afet Yönetimi, Akıllı Şehir Uygulamaları, İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi, Kentsel Planlama ve Altyapı, Kültür ve Sanat, Kentsel Tasarım ve Mimari, Sosyal Hizmetler, Ulaşım ve Hareketlilik, Yerel Kalkınma, Yönetişim ve Katılımcılık olmak üzere 10 kategoride 49 proje ekibine ödülleri taktim edildi. Belediyeler nüfuslarına göre büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri olmak üzere ayrı idari kategorilerde yarıştılar.

Altın Karınca jürisinde, İzmir Ekonomi Üniversitesinden Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, İstanbul Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Ayşegül Kayaoğlu, Yalova Üniversitesinden Prof. Dr. Bedrettin Kesgin, Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Ela Babalık, Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Erbay Arıkboğa, Çankaya Üniversitesinden Doç. Dr. Ezgi Orhan, İstanbul Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Fatih Terzi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. Dr. Fatma Ünsal, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’dan Prof. Dr. H. Kurtuluş Özcan, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, MBB’den M. Cemil Arslan, İstanbul Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Ocakçı, İstanbul Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, İstanbul Üniversitesinden Doç. Dr. Murat Şentürk, Sakarya Üniversitesinden Prof. Dr. Musa Eken, UNDP Türkiye’den Mustafa Ali Yurdupak, İstanbul Teknik Üniversitesinden Ömer Lütfi Şen ve İstanbul Bilgi Üniversitesinden Serhan Ada yer aldı.

“Farklı bir Mahalle Mümkün” projesi, sıfır atık bilinciyle çevresel kazanımların sağlandığı, iklim dostu, sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı özümsemiş mahallelerin oluşturulmasına katkı sunan bir farkındalık projesi olması sebebiyle Altın Karınca – Belediyecilik ödülüne değer bulundu.

Ataşehir Belediyesi’nin Fetih Mahallesi’nde başlattığı ve ilçe genelinde yaygınlaştırmayı planladığı “Farklı Bir Mahalle Mümkün” projesi; yardımlaşmayı, beraberlik bilincini artırmayı, iklim değişikliğine dikkat çekerek sıfır atık ve geri dönüşümü desteklemeyi sürdürüyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Dünyayı yaşanabilir kılmak ve korumak için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Bunun bilinciyle çalışan değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aldığımız bu ödül daha çok projeler üretmemiz için teşvik edici olacak. Ataşehir Belediyesi olarak, geleceğin belediyecilik anlayışında “insan ve çevreyi buluşturan sosyal sorumluluk projelerinin” daha da önem kazanacağına olan inancımız sonsuzdur. Bu nedenle, her türlü kurum ve kuruluş ile mevcut ilişkiler geliştirerek yeni dayanışma modelleri oluşturmak için projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

rcnylm4p6gqh57zludhsxfpv.jpg

0cgmqz7uskghperenhfvn8fx.jpg

aukmxo3z4oqhqpni8jfgsmaz.jpg

gy1z5leka9tk8rxIgxtjm2p6.jpg

axm4jprqo7fm3kodhlwz8nh0.jpg

cbpk1fdmaszrgwhq7rehnu5p.jpg

ks3x9andcthf7s8dIgbixmpq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.