Farklıyız Ama Güzeliz

Farklıyız Ama Güzeliz

Esenyurt Belediyesi ile İl Dernekler Birliği Platformu’nunbirlikte düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali 2’nci gününde Resul Dindar’ıncoşkulu konseriyle devam etti. Binlerce kişinin katıldığı konserde Karadeniz rüzgârıestiren Dindar, vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

Esenyurt'ta Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanlarınkatıldığı Kardeş Kültürler Festivali 3’üncü gününde devam ediyor. Türkiye'ninen kalabalık ilçesi olma özelliğine sahip olan ilçede farklı renkler, kültürler,yerel lezzetler ve unutulmaya yüz tutmuş zanaatlar Kardeşlik Festivali’nde kurulanstantlarda vatandaşlarla buluştu. Festivalin 2’nci gününde Karadeniz bölgesinintanıtımı yapıldı. Gün boyunca bölgeye özel yöresel sanatçı konserleri ve halkoyunları gösterisi devam etti. Kardeş Kültürler Festivali’nin 2’nci gününde CHPİstanbul Milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Turan Aydoğan, Ali Şeker, ÖzgürKarabat; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı ŞerdilDara Odabaşı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Avcılar BelediyeBaşkanı Turan Hançerli, İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, siyasipartilerin il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, Esenyurt Kent KonseyiBaşkanı Mehmet Hanifi Kaya, Esenyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Kuzgun, İBBve Esenyurt Belediyesi Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları vebinlerce vatandaş katıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, KardeşlikFestivali’ne gelen milletvekili ve belediye başkanlarıyla beraber stantları tektek gezerek tanıtılan ürünler hakkında bilgi aldı.

“RengârenkBir Etkinlik Olacak”

Sahnede Esenyurtlulara seslenirken “Türkiye’nin en güzel insanları,Esenyurtlular burada” diyen   BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, Kardeşlik Festivali’nin renkliliğini vurguladı.Başkan Bozkurt: “İyi ki varsınız, iyi ki Esenyurtluyuz. Bu akşam ve 10 günboyunca burada siyaseti yasakladık. Bugün sadece horon tepeceğiz. Çarşamba günüorta Anadolu bölgesinin müzikleriyle coşacağız; Cuma günü çok renkli olacak, Romankardeşlerimizle burada beraber eğleneceğiz. Her gün ayrı bir bölge var. Her nekadar bizim yurttaşımız değilseler de Orta Doğu ve Kafkasya halkları da buradayaşıyor. Anadolu’nun çocukları olarak, binlerce yıldır içimizde bulunan her birkültürle kardeş olmuş ve bugüne kadar yoğrularak gelmiş o ataların çocuklarıolarak, ev sahibi olarak yarın onların da kendilerini ifade etmelerine olanakvereceğiz. Salı günü de ‘Uganda Güzellik Yarışması’ var. Rengârenk bir etkinlikolacak. Beraber olduğumuzda ne güzel oluyor değil mi? Bundan güzeli yok. Bugüzellik binlerce yıldır devam ediyor. Bundan sonra da sonsuza kadar devamedecek. Kimsenin bunu bozması mümkün değil. Güzellik her şeyin önünde; bizigüzellik kurtaracak” dedi.

“Bu AkşamÇok Güzel, Samimi Bakışlar Gördüm”

Binlerce kişinin katıldığı Resul Dindar konseriyle EsenyurtCumhuriyet Meydanı tamamen doldu. Sevilen şarkılarını seslendiren sanatçıDindar: “Farklıyız ama güzeliz, zaten güzelliğimiz de oradan geliyor, farklıyız…Ben buraya gelmeden önce bana bir şeyler diyenlere çok güzel şeyleranlatacağım. Bu akşam çok güzel, samimi bakışlar gördüm” şeklinde konuştu.  

Konserin sonunda dernek başkanlarıyla beraber sahneye çıkanEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, sanatçı Resul Dindar’a çiçektakdim etti. Dernek Başkanları, sanatçı Dindar ve Esenyurtluları aynı kareyesığdıran Başkan Bozkurt, birlik ve beraberliğin fotoğrafını çekti. 

KardeşKültürler Festivali’nin Bugünkü Programı Şöyle:

 

*UluslararasıKültürler Gecesi

19.00’daAhmad Azrak Konseri

6xftyupsvI7j895aulgqm4fi.jpg

l5t2zky8clajdpgwoqrjech6.jpg

yjy7qtaskwzhouIv1gkfmpzr.jpg

mospt2t4y8zvfzqhxuwbcjkb.jpg

l0csc87dnkeIgpnuemr3xiyp.jpg

d6Itl8n5btombc1urmvs3o2x.jpg

blmiokewydgqf1fk97l6uvht.jpg

pznjmq8mliIjfwbu2vkekgqc.jpg

quvfdsxpthz3f9mhpjgnxctb.jpg

2oyuczl0z5x4Idgywqujvrhn.jpg

vajqnm3tc9swphj64park8zk.jpg

zbruocnosdvvpfqrkyg7wwzx.jpg

yll6r2ew8mibjvnqfgn3I1dp.jpg

zydgar9ebIp4oxcstzhvpedo.jpg

o8kyfdwcupk9bt53bjfquspo.jpg

et8db3hsyx1tzloIzpcdfqf0.jpg

hpgjqnb3zrj6qow9nzapwstc.jpg

uzo6fxg9ys5dp8nra7btcygv.jpg

8eble43yyncngur15zmsogtq.jpg

qqgjagvpul6zbot4h9ixsj2m.jpg

i1duxqsntvvbu8ldfrowrxwe.jpg

h4eIqjsznxa9mcbo1jsxnftv.jpg

yogvflu0b1lkdpaqimnw5rmI.jpg

dq976hzyb8xf4Iha0vmzqgkf.jpg

lmmlitgdr6csvtpaux97wqhy.jpg

xyjct7vkuszj9olqi6fhqkIl.jpg

4brgquuIcnopxwxqb9ej0aeh.jpg

rn7onue3s2bdmzxkvcoa1i49.jpg

t95pxmvhlmy8qwpgknd3x7ke.jpg

e9i7xonrotays4uledjcxgfw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.