Faruk Ayral Koşusu'nda birinciliğe Biletçi Kız uzandı

Faruk Ayral Koşusu'nda birinciliğe Biletçi Kız uzandı


3 yaşlı Arap taylarının katılımıyla gerçekleştirilen mücadele 1300 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.


2023 yılı Faruk Ayral Koşusu'nu; Bilal Avcı'nın sahibi ve antrenörü, Aziz Yılmaz'ın yetiştiricisi olduğu,  kır dişi tay Biletçi Kız (Sakarbaşı - Domina / Odinhan) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde kazandı.



Mücadelede ikinciliği, Didi Rumaja (Akarçay - İçimsu / Hastay) elde ederken, Markiz (Özhaber - Senacan / Demirkır) üçüncü,  Belkıs Ana (Saadın Gücü - Sevdalımsıncan / Güntay) dördüncü ve son olarak Minik Anne (Baba Mevlüt - Bedesten / Batyskaf) isimli tay da beşinci olarak koşuyu tamamladı.

Kazanan Biletçi Kız için bitiriş derecesi 1.24.75 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 2 Boy - 2 Boy - Burun - Boyun şeklinde oluştu.



Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi Bilal Avcı'ya kupasını, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven takdim etti. 

Törene İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.



 

Faruk Ayral

1926 yılında Adana’da doğan Faruk Ayral, Adana Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Ardından yükseköğrenimini İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu’nda tamamladı. Aileden gelen at sevgisiyle, 1960 yılında at sahibi oldu. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2013 yılında aramızdan ayrılan Faruk Ayral’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

flq28cryoxhtdawq5dv9jk6l.jpg

neraqkIlz4fh3ngpofeux8vy.jpg

fhzi7ropa68mx2byvgk1wc5n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.