Faruk Ayral Koşusu'nu Kurşunili kazandı

Faruk Ayral Koşusu'nu Kurşunili kazandı

3 yaşlı dişi safkan Arap taylarının boy gösterdiği koşu, 1300 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı Faruk Ayral Koşusu'nu, Deniz Kurtel'in sahibi olduğu, Mozaik Org. San. Tic. Aş. tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Hakan Yüzbaşı'nın üstlendiği kır dişi tay Kurşunili (Silah - Moğolgülü / Sülo)  jokeyi Vedat Abiş ile kazandı.

Merhum Asli Üyemizi andığımız bu mücadelede ikinciliği, Kim Tutar Kızı (Efem - Dilancanbolat / Sancakbeyi) elde ederken, Selcan Hatun (Turbo - Ahsen Hanım / Özgünhan) üçüncü, Aydost (Toşur - Aydoğan / Bilgin) dördüncü ve Sabır Çiçeği (Özgünhan - Aycanım / Volga 2) ise beşinci olarak Faruk Ayral Koşusu'nu tamamladı.



Koşunun galibi Kurşunili için bitiriş derecesi 1.25.20 olurken, farklar Boyun - 5 Boy - 2,5 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Mehmet Demir'e kupasını, Kulübümüz Denetim Kurulu Başkanı Armağan Turhan verdi.



Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ile Asli Üyemiz Sadrettin R. Güney Atığ da katıldı.
 

                          FARUK AYRAL
 

1926 yılında Adana'da doğan Faruk Ayral, Adana Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Ardından yüksek öğrenimini İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu'nda tamamladı. Aileden gelen at sevgisiyle, 1960 yılında at sahibi oldu. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2013 yılında aramızdan ayrılan Faruk Ayral'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

tzohqnqzfwdverx0sfo7cakj.jpg

zhcxkfeobjgdv9nw2bc4hga3.jpg

sw3i6yvoppjqz2Ismf5bwec0.jpg

rmvu2ewhnpm8kynr691qtg40.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.