Fatih Mahalle Merkezi’nin Temeli Atıldı

Fatih Mahalle Merkezi’nin Temeli Atıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi işbirliğiyle yapılacak Fatih Mahalle Merkezi’nin temeli atıldı. Temel atmatörenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan BelediyeBaşkanı Akif Kemal Akay, siyasiler, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Zeydan Karalar, temel atma törenineyoğun katılım göstermelerinden dolayı mahalle halkına teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, Fatih Mahallesi veçevresindeki mahallelere yaptığı, başta yol, altyapı olmak üzere çok sayıdahizmetle ilgili bilgi veren Başkan Zeydan Karalar, çok zor şartlardadevraldıkları Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, borcu gelirinin 4 katıyken,geliri borcunun 4 katı haline geldiğini anlattı ve hizmet ederken belediyemeclisine de, merkezi yönetime de muhtaç olma durumunun ortadan kalktığınısöyledi.

YÖNETİM ANLAYIŞININ DEĞİŞMESİ ADANA’NIN ÖNÜNÜ AÇTI

Alt geçitler, yeni bulvarlar, yaklaşık 2 buçuk milyon tonlukrekor asfalt dökümü, önemli altyapı hizmetleri, 303 iş makinesi alımı, 81otobüs alımı ve daha birçok hizmeti hayata geçirdiklerini, yol ve su ihtiyacıiçin çok önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, geçmişdönemlere oranla çok daha fazla iş yapılmasına rağmen gerçekleştirilentasarruflarla, iş makinelerine ödenen kiranın azaltılmasıyla, enerjitasarrufuyla, paranın iyi kullanılmasıyla, dürüst yönetim anlayışıyla, devasa işlereimza attıklarını ifade etti.

Metro için Cumhurbaşkanının onayı gerektiğini söyleyenBaşkan Zeydan Karalar, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan metro projemizi onaylamasınıistirham ediyoruz. Sadece metro projemiz onaylandığında, meclisimizdenborçlanma isteyeceğiz” dedi.

DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da, FatihMahallesi’nin sosyal gereksinimlerinden birini karşılayacak olmanın sevinciniyaşadıklarını belirtti. Akif Kemal Akay, “Adana Büyükşehir Belediyesi de SeyhanBelediyesi de toplumsal belediyeciliğin gereklerini büyük ölçüde yerinegetirmeye çalışıyor. Bizler halkımız için varız ve halkımız için çalışmayadevam edeceğiz. Daima birlikte ve belediyelerimizle, kurum ve kuruluşlarla,halkımızla dayanışma içinde olacağız. Bundan sonraki dönemde çok daha fazlaişler başaracağız. Bugün burada gördüğümüz ve yaşadığımız coşku, Adanalılaradaha fazla hizmet için bizleri teşvik ediyor” diye konuştu.

Fatih Mahallesi Muhtarı Vedat İnce hizmetlerinden ötürüBaşkan Zeydan Karalar ve Başkan Akif Kemal Akay’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Fatih Mahalle Merkezi’nin temeliatıldı.

Toplamda 1010 m² alan üzerinde kurulu 2 katlı taziye evinde;taziye salonu, 1 adet çocuk oyun alanı, 1 adet fitness alanı, yeşil alanlar veyürüyüş alanı bulunuyor.

92ufrsIty1q3vk5lx0czwoor.jpg

sgfdn6ughokwfm91h7iwkrex.jpg

bvzgy3r96owp2q4nefcumhua.jpg

kvsyhas8pu59oxnl7wryjozd.jpg

iyspn4k8vbod9nlcf1m3gpgv.jpg

8ypavfouyrnih6bjz0qxtlcf.jpg

uwvftsqcejr0ceo41qx9ynld.jpg

uftrjmvxqh1fa2xqsbsnpeg0.jpg

8k16vpexqfz3chbulIuc0ant.jpg

ujt1k5d6eyI2mvkuocenqg8p.jpg

fckpz8Ira5nu6qrzexpyhsto.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.