FATMA GİRİK İÇİN YARIN ŞİŞLİ BELEDİYESİ VE CEMAL REŞİT REY'DE TÖREN DÜZENLENECEK

FATMA GİRİK İÇİN YARIN ŞİŞLİ BELEDİYESİ VE CEMAL REŞİT REY'DE TÖREN DÜZENLENECEK

Yakalandığı koronavirüsün ardından zatürre olan ve bu sabah yaşamını yitiren Fatma Girik'in cenaze programı belli oldu.

Yakalandığı koronavirüsün ardından zatürre olan ve bu sabah yaşamını yitiren Fatma Girik'in cenaze programı belli oldu. Fatma Girik, Şişli Belediyesi ve ardından Cemal Reşit Rey'de düzenlenecek törenler ve Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum'a gönderilecek.

İstanbul'da bu sabaha karşı 07.00 sıralarında hayatını kaybeden Fatma Girik'in ölüm nedeni belli oldu. Fatma Girik'in yaşamını yitirdiği hastaneden yapılan açıklamada, "Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik Covid 19'a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti” denildi.

Öte yandan, unutulmaz sanatçı Fatma Girik'in cenaze programı da belli oldu. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eski Şişli Belediye Başkanımız, Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Fatma Girik’imizi 25 Ocak Salı günü (yarın) son yolculuğuna uğurluyoruz" dedi.

56 YILLIK HAYAT ARKADAŞININ YANINA GÖMÜLECEK

Muammer Keskin'in yaptığı paylaşıma göre, Fatma Girik için ilk tören Şişli Belediyesi önünde yapılacak. Belediye çalışanlarının katılacağı törenin ardından, sanatçının sevenleri, meslektaşlarının katılacağı ikinci tören Cemal Reşit Rey'de yapılacak. Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından sanatçının naaşı toprağa verilmek üzere Bodrum'a gönderilecek.

Girik'in cenazesi, hava koşullarına bağlı olarak yarın ya da çarşamba günü Bodrum'da 56 yıllık hayat arkadaşı ünlü yönetmen Memduh Ün'ün yanında toprağa verilecek. 

Fatma Girik daha önce yaptığı bir açıklamada, "Neticede robot değilim, bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh’a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin" demişti.

GÜLRİZ SURURİ GİBİ SESSİZ SEDASIZ ÇEKİP GİTMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Fatma Girik, ölümünden sonra nasıl bir cenaze töreni istediğini de söylemişti. Girik “Öldüğümde öyle büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum. Gülriz Sururi gibi sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum” açıklamasını yapmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.