FBSM’DE EĞLENCE DOLU ATÖLYELER START ALIYOR

FBSM’DE EĞLENCE DOLU ATÖLYELER START ALIYOR

Çocukları klasik eğitim modelinden çıkarmayı hedefleyen Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi (FBSM), onların ..

Çocukları klasik eğitim modelinden çıkarmayı hedefleyen Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi (FBSM), onların eğlenerek ve oyun oynayarak kendilerine ve dünyaya dair farkındalıklarını arttıran yaratıcı atölyeler düzenliyor.

Bilimin yanında sosyal ve duygusal öğrenmeyi de içeren çeşitli atölyelerde çocukların; oyunla, hareketle, dans ederek, okuyup yazarak ve deney yaparak bilgiye dokunması sağlanacak.

Çocuklara bilgi yüklemek yerine onların bilgiyle ilişki kurmasını hedefleyen Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi’nde; ruhsal, zihinsel ve bedensel bütünlük temelinde hazırlanan yaratıcı bir eğitim modeli uygulanıyor. Bu sayede çocuklar bilgiyi ezberlemek yerine; günlük hayatında onu verimli kullanmayı öğrenecek.

Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi'nde aynı zamanda anne ve babalara yönelik ayrı atölyeler ve eğitici seminerler düzenlenecek.

Toplam 16 atölyenin hazırlandığı yeni dönemde; Sine’drama, Arduino Giriş ve 3B Tasarım, Uzay ve Astronomi, Yaratıcı Düşünme, Çocuk Yogası, Kadınlar için Yoga, Algoritmik Düşünme ve Kodlama, 3B Yazıcı ve Maker Eğitimi, Arduino ile Robotik, Oyunla Tarih, Dramasal, Drone, Oyunla Matematik, Bilim Uygulamaları, Kadınlar için Yaratıcı Drama, Yaratıcı Drama ile Çocuk Hakları atölyeleri Ataşehirlileri bekliyor.

Atölyeler için kayıtlar 22 Eylül 2019 Pazar günü başlayacak ve 09:00 - 17:00 saatleri arasında Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapılacak. Atölyeler için kontenjanlar sınırlı olacak.

Ücretsiz olarak alanında uzman eğitmenler eşliğinde verilecek tüm atölyeler; 7 Ekim 2019 Pazartesi günü başlayacak ve toplam 10 ile 12 hafta arası sürecek.


Kaynak: Ataşehir Belediyesi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.