Ferhatpaşalı gençler çok mutlu

Ferhatpaşalı gençler çok mutlu

YAŞASIN GENÇLER, YAŞASIN GENÇLİK!FERHATPAŞA GENÇLİK MERKEZİ Öğrenciler Yeniden Bir Araya Gelmenin Sevincini Yaşıyo..

YAŞASIN GENÇLER, YAŞASIN GENÇLİK!

FERHATPAŞA GENÇLİK MERKEZİ

Öğrenciler Yeniden Bir Araya Gelmenin Sevincini Yaşıyor

Yeni dönem kayıtları sona eren merkezde, ücretsiz olarak verilen kurslar şöyle:

- Gitar, bağlama, perküsyon, keman eğitimi,

- Halk oyunları sınıfı, (Eğitim sonunda öğrenciler pek çok festivale katılabilecekler)

- Konservatuvar ve güzel sanatlara (Müzik ve Resim Bölümleri) hazırlık sınıfları,

- Drama,

- Modern dans,

- Bilgisayar kullanımı,

- Aşçılık sınıfı,

- Merkezde ayrıca öğrencilerin istekleri doğrultusunda kültür gezileri düzenlenecek.

Üniversiteye Hazırlık- Sanat Kursları- Danışmanlık

    Üniversiteye hazırlıktan, sanat kurslarına geniş bir yelpazede eğitim veren, gençlerin artık adeta ikinci bir yuva olarak gördüğü Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nden güzel haberler var!

    Ferhatpaşa’daki merkez, gençlerin önünü açıyor ve birbirinden güzel başarı hikayelerine ev sahipliği yapıyor. Merkezde 40’ı aşkın Ataşehirli genç, yaklaşık 5 ay süren üniversite hazırlık kurslarına devam ederek YGS’yi kazandı ve üniversiteli oldu. Öğrenciler Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Edebiyat, Sosyoloji, Tarih, Felsefe, İktisat, Grafik Tasarım, Eczacılık, Çocuk Gelişimi gibi birbirinden farklı bölümlere yerleşti.

İşte o öğrencilerden birkaçı:

GÜLŞİN TAZECAM

    Gülşin 19 yaşında, Ferhatpaşa’da oturuyor. Üç yıl önce Diyarbakır’dan İstanbul’a gelen 6 nüfuslu ailenin en büyük çocuğu olan Gülşin, Diyarbakır’dan gelme nedenlerinin başında daha iyi eğitim alabilmeleri olduğunun altını çiziyor. Geçen yıl dershaneye giden ancak istediği bölümü kazanamayan Gülşin, bu yıl Gençlik Merkezimizin üniversiteye hazırlık kursuna katıldı. Gülçin şimdi Yalova Üniversitesi Çalışma Ekonomisi 4 yıllık lisans programı öğrencisi olmanın mutluluğunu yaşıyor. Bizimle geçirdiği süreci sorduğumuzda “En büyük hayalim iyi bir meslek sahibi olup, hem aileme hem de kardeşlerimin eğitimlerine katkı sağlamak. Bu hayalime kavuşmamı sağlayan Başkanımız Sayın Battal İLGEZDİ başta olmak üzere, bizleri her daim dinleyen ve yol gösteren birbirinden değerli öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Belediyemiz gençler için çok önemli şeyler yapıyor. Ben ve arkadaşlarım bunun en iyi örnekleriyiz bence” yanıtını veriyor.

    İşçi bir babanın kızı olan Gülşin, üniversite masraflarını karşılayabilmek için şimdiden çalışmaya başlamış ve kasiyerlik yapıyor. “Burası sana neler kattı, neler değişti hayatında?” sorusuna Gülşin’in yanıtı şöyle: “Haftada bir gün izinliyim. İzin günümde bile buraya geliyorum. Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok özlüyorum. Onlarla sohbet etmek benim için çok keyifli. Bütün genç arkadaşlara Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’ni ziyaret etmelerini öneririm. Burası tek kelime ile harika bir yer!”

BERNA CANLI

    Mevlana Lisesi’nden mezun olan Berna 18 yaşında. İki kardeşi olan Berna’nın üniversitede okuyan bir ağabeyi ve ilkokula giden bir erkek kardeşi var.

   19 Mayıs Üniversitesi Felsefe Lisans Programı’nı kazanan Berna’nın, mutluluğu gözlerinden okunuyor. Berna Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nin kendisine gösterdiği katkıyı şöyle anlatıyor:

    “Burası benim ikinci evim oldu. Buradaki öğretmenlerimiz bize çok değer veriyor ve bunu bize hissettiriyorlar. Bize sosyal yaşamdaki sorunlarımızla da ilgili rehberlik eden öğretmenlerimizin hepsini çok seviyorum. Geçen zaman içinde birbirinden güzel dostluklar edindim. Belediyemizin bence hayata geçirdiği en iyi projelerden biri bu merkez. Bugün üniversiteli olmanın sevincini buradaki öğretmenlerime borçluyum. Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek az. Biz gençler için çok değerli bir hizmet merkezi burası…“

OSMAN KAYA

    Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi’nde muhasebe okuyan Osman da hayallerinin peşinden gitmek ve yeteneğini geliştirmek için merkezimize gelen isimlerden biri.  Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde yaklaşık 3 ay akademik kara kalem dersi alan Osman, Okan Üniversitesi Resim Bölümü’nü yüzde elli burslu olarak kazandı. Şimdiden birçok kafeden duvarlarına resim çizmesi için teklif alan Osman, birbirinden güzel çizimleriyle gelecekte çok iyi bir ressam olacağının işaretlerini veriyor.

BURAK ŞENEL / İSA ALTINDAĞ

    İsa ve Burak da hayatlarının geri kalanına yön verecek üniversite hayallerini gerçekleştirmek için merkezimize gelen isimlar arasında.  Şimdi her ikisi de üniversiteye adım atacak olmanın heyecanını yaşıyor. Burak Trakya Üniversitesi, İsa da Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Grafik Tasarım okuyuyor.

Cıvıl Cıvıl Bir Gençlik Merkezi!

    Merkezden içeri adım atar atmaz, öğrencilerin neşe dolu kahkahaları duyuluyor. Her sınıfta birbirinden farklı hikayeleri olan çocukların daha iyi ve daha donanımlı bir gelecek için bu sıraları doldurduklarını bilmek de ayrı bir mutluluk veriyor.

    Hobi sınıfında masa tenisi, satranç, tabu, dart ve langırt oynayan gençler eğlenirken, hem arkadaşlık ilişkileri pekişiyor hem de birlikte keyifli saatler geçiriyorlar.

Röportaj ve fotoğraflar: Sevil YILMAZ 


Kaynak: Ataşehir Belediyesi










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.