Festival Esenyurt’a Muhteşem Final

Festival Esenyurt’a Muhteşem Final

Esenyurt’ta bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Esenyurt HalkDansları, Müzik ve Sanat  Festivali,büyüleyici gösteriler ve renkli etkinliklerle geçen dört günün ardından sonaerdi. Festival, konuk ülkelerin dans gösterilerinin ardından sahne alan YüksekSadakat grubunun konseri ile kapanış yaptı. Konuk ülkelerin temsilcilerine teşekküreden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt; “Esenyurt ve Esenyurtlularsanatla, zanaatla, güzelliklerle, birlikle, beraberlikle, kardeşlikle, coşkuylaanılacak.” dedi…

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği görkemli festival sona erdi.İlçenin belirli noktalarında dört gün boyunca dans ve sanatla buluşanEsenyurtlular, festivalin son gününde ise Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’ndaünlü Rock Gurubu Yüksek Sadakat konseri ile unutulmaz anlar yaşadı. Konserinyanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden gelen dans gruplarının songösterilerinin ardından teşekkür madalyalarını vermek üzere sahneye çıkanEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, festival kapsamında yapılan tümetkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ederek bu tarz festivallerin herzaman devam edeceğini ifade etti.

 “Dünyayı Güzellikler Kurtaracak”

Festivalin son gününde konuşmasını gerçekleştiren EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, din, dil ve köken ayrılıklarının birolmaya engel olmadığını belirterek şu ifadeleri kaydetti; “Aslında biz sizingüzelliğinizi yansıttık. Burası farklı kimlikleri ve farklılıkları içerisindebarındıran bir ilçe. Zaten bir imparatorluk coğrafyasında herkesi tek tipyapmaya çalışmanın ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha görüyoruz. Burasırengarenk. Renklerimizle beraber inançlarımızla, kökenlerimizle,farklılıklarımızla beraber burada birlikte yaşıyoruz. Bize kötü bir imajyaratmak istiyor olabilirler, hak etmediğimiz bir takım yorumlar yapılıyorolabilir ama ben Esenyurtlu olmaktan, Esenyurt’un Belediye Başkanı olmaktanbüyük onur duyuyorum. Sizlerin Başkanı olmaktan daha değerli bir şey olmadığınıdüşünüyorum. Bundan sonra Esenyurt’un hep güzelliklerle anılması içinçalışmalarımız devam edecek. Festivallerimiz sürekli devam edecek. Esenyurt veEsenyurtlular sanatla, zanaatla, güzelliklerle, birlikle, beraberlikle,kardeşlikle, coşkuyla anılacak. Ben tekrardan dünyayı güzellik kurtaracak diyorumve hepinizi çok seviyorum.”

“Bu FestivalinDans Odaklı Olması Çok Hoşuma Gitti”

Yüksek Sadakat grubunun hem kurucusu hem de bas gitaristliğiniyapan sanatçı Kutlu Özmakinacı, sanatın birleştiriciliğine vurgu yaparak şöylekonuştu; “Burası çok kalabalık. Burada binlerce insan var. Bu festivalin dansodaklı olması çok hoşuma gitti. Ayrıca burada farklı milletlerden, farklıdillerden, farklı inançlardan olan insanların bir arada olmasından çok memnunoldum. Kültürlerin bir araya gelmesi sanatın temelinde yatan obirleştiricilikten kaynaklanıyor. Farklı kültürlerin birbirlerini tanımaması vebirbirlerine olan ön yargıları bu tarz etkinlikler sayesinde son buluyor.Umarım bu tarz festivaller her zaman devam eder.”

xizku4smIynhgaw1oldt9hrf.jpg

krcfsnemhtqouImx768fsrjj.jpg

ani3jyfv51eIsmokrdvugpp9.jpg

hxocvnw2aaddezylnjmzlqfg.jpg

3xn4tcwlpdeyoksiz7rumovy.jpg

bjex3fgmmzc4wry8qvdkvn0g.jpg

hl3mpjspI9qnghb4leyctatr.jpg

d1w85m2zbw0x7dbuopgtvv3k.jpg

bpdrsvyeeqp3autqIokifdzg.jpg

bvfrjpduy5ke8jzmcxhv7p2z.jpg

epqn1x9uaruybcjqbf4dzkwr.jpg

tlh3jpxobksunydfrudxpw8v.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.