Fethi Açıkel: AK Parti'nin Kara ve Yoz Düzeni, Türkiye'yi Yolsuzluk, Rüşvet ve Kara Para Aklama Ekonomisi Haline Getirdi

Fethi Açıkel: AK Parti'nin Kara ve Yoz Düzeni, Türkiye'yi Yolsuzluk, Rüşvet ve Kara Para Aklama Ekonomisi Haline Getirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fethi Açıkel, 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü dolayısıyla bir değerlendirme yaptı.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün hazırladığı “Dünya Yolsuzluk Algı Endeksi’ne de dikkat çeken CHP’li Açıkel’in açıklaması şu şekilde:

‘Türkiye, Gri Listeye Alınma Utancını Hak Etmiyor’

“Saray rejimi, Türkiye'yi Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 180 ülke arasında 96. sıraya soktu. AK Parti’nin kara ve yoz düzeni, Türkiye'yi yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama ekonomisi haline getirdi. Türkiye, Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 38 OECD ülkesi arasında 37. sırada, G20 ülkeleri içinde ise sondan üçüncü sırada yer alıyor.

Geçinemeyen on milyonlarca emekçimiz, kara para, rüşvet ve yolsuzluk çarkı yüzünden daha da yoksullaşıyor. Yolsuzluk ve rüşvet düzeni, emekçi halkımızdan çalıyor, ekonomimizi ve kurumlarımızı itibarsız hale getiriyor.

AKP iktidarının, OECD çatısı altında çalışan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından yolsuzluk, rüşvet ve kara para transferinde alınan tavsiye kararlarını uygulamaktan uzak durması nedeniyle Türkiye Gri Listeye alındı. Türkiye, kara para aklama, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları yüzünden gri listeye alınma utancını hak etmiyor. Gri liste, ekonomimizi ve kurumlarımızın itibarını olumsuz şekilde etkiliyor. Saray'ın Gri Listesi, emekçiye kan kusturuyor, daha fazla yoksulluğa neden oluyor.

‘Saray'ın Yolsuzluk ve Rüşvet Rejimi, Emekçi Halkımızı Mülksüzleştiriyor’

Saray, palyatif çözümler dışında; Rüşvet ve Yolsuzluk Ekonomisine karşın mücadele etmiyor. Saray iktidarı tam tersine yolsuzluğu kolaylaştırıcı kimi düzenlemeler yapıyor. Kamu İhale Kanunu 200’e yakın kez değiştirildi. Sayıştay ve MASAK’ın denetim işlevi zayıflatıldı. Teftiş Kurulları etkisizleştirildi. Türkiye Varlık Fonu, denetim dışında bırakıldı.

Zindaşti, Zarrab, Rüşvetçi Büyükelçi, Siyasi Nüfuz Sahibi kişilerin dahil olduğu yolsuzluk ve kaçakçılık vakaları, AK Partinin kara düzeninin özellikleri olarak tescillendi. Halkımız temiz ekonomi, temiz siyaset ve şeffaf devleti hak ediyor. Biz CHP ve Millet İttifakı iktidarında devletimizi, liyakatli ve dürüst kadrolarla yöneteceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.