Fethi Açıkel: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Pahalı ve Verimsiz Projeleri, Vatandaşlarımızın Hayat Maliyetlerini Artırıyor

Fethi Açıkel: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Pahalı ve Verimsiz Projeleri, Vatandaşlarımızın Hayat Maliyetlerini Artırıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fethi Açıkel, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesinde bir konuşma yaptı. CHP’li Açıkel konuşmasında, 20 Yıllık AKP iktidarının ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, Türkiye'nin dış borç krizinin, Merkez Bankası rezervlerinin buharlaşmasının ve bütçe açığının katlanmasının baş sorumlusu olduğunu ifade etti.

‘AKP İktidarı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin Sırtına Âdeta Düyun-I Umumiye Borçlarıyla Kıyaslanabilecek Borçları Yükledi’

“Türkiye Cumhuriyetinin dış borç yükünün neden bu kadar arttığını, Merkez Bankası rezervlerinin neden buharlaştığını, bütçe açığımızın neden yirmi yıldır katlanarak arttığını açıklamak için bakmamız gereken bakanlıkların başında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gelmektedir. Yirmi yıllık AKP iktidarı süresince Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan, yaptırılan pahalı, verimsiz projeler ve izlenen ulaştırma ve altyapı politikaları, belli bir zümreyi zenginleştirmekte, vatandaşlarımızın ise hayat maliyetlerini artırmakta, esnafın, KOBİ’lerin ve Sanayicinin ihtiyaçlarını da ön plana almamaktadır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yirmi yıllık iktidarda Türkiye'nin sırtına âdeta Düyun-ı Umumiye borçlarıyla kıyaslanabilecek borçları yüklemiş bir Bakanlıktır.”

‘Pahalı Gıdanın Sorumlusu, Otoyol ve Köprülerin Yüksek Maliyetidir’

“İstanbul'da hangi esnafa, hangi kamyoncuya, hangi otobüs firmasının temsilcisine, sorarsak, söyleyedikleri şey, köprü geçiş ücretlerinin ve Kuzey Marmara Otoyolu ücretlerinin ne kadar yüksek olduğudur. Türkiye'de ulaştırma masrafları, esnafın, ulaştırma esnafının sırtında hiç bu kadar yük olmamıştır, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar büyük bir maliyet oluşturmamıştır. Halkımızın marketlerde pahalı bir şekilde aldığı gıdanın sorumlusu da bu otoyollardan, bu köprülerden alınan yüksek maliyettir.”

‘AKP’nin Ulaştırma Politikaları, Turistlere Hizmet, Vatandaşımıza Eziyet Ediyor’

“Diğer yandan; Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının tren seferlerinin sıklığı son derece sınırlıdır. Tren bileti ücretleri, öğrenciler, emekliler, memurlar için katlanılamaz boyuttadır. Türk Hava Yolları’nın sıkışıklığı ise ayrı bir sorundur. AKP’nin ulaştırma politikaları, turistlere hizmet eden, vatandaşa eziyet eden bir mahiyete ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarımız için, hava yolu ulaşımı da demiryolu ulaşımı da lüks bir ulaşım hâline dönüşmüştür.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.