Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu Koşusu'nda birinciliğe Hegel uzandı

Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu Koşusu'nda birinciliğe Hegel uzandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1700 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu Koşusu'nu, Kemal Demir'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Hegel (Marcavelly - Vanilla Sky / Okawango) jokeyi Onur Yıldız idaresinde kazandı. Ülkü Ayboğa'nın antrene ettiği doru tay bu galibiyetiyle kariyerindeki 3'üncü birinciliğini kazanmış oldu.

12 safkanın katıldığı yarışta Nevzat Avci ile Hard And Fast ikinci olurken, Mehmet Kaya'yla start alan Ride The Lightning üçüncü, Mertcan Çelik'le Adige Perit dördüncü ve Muhammed Mir Bilgin'in bindiği Myboytomo da beşinci oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Koşunun galibi Hegel için bitiriş derecesi 1.43.94 olurken, farklar ise 2 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına tayın antrenörü Ülkü Ayboğa'ya kupasını Selçuk Karaosmanoğlu verdi.

Törene Kulübümüz Disiplin Kurulu Üyesi Aslan Savaşan, Asli Üyemiz Dr. A. Serdar Pedükcoşkun ve davetliler de katıldı.

Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu

Manisa'nın önemli ailelerinden birine mensup olan Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu, 1900 yılında Manisa'da doğdu. 1921 yılında, İstanbul Halkalı Yüksek Ziraat Okulu'ndan mezun oldu. Yüksek Ziraat Mühendisi olarak iş hayatına adım attı. Edebiyat ile de ilgilenen Karaosmanoğlu'nun hikaye, sohbet ve eleştiri türünde kaleme aldığı yazıları Dergah, Yeni Mecmua, Resimli Gazete, Son Telgraf gibi dönemin önemli gazetelerinde yayımlandı. 1946 yılında çok partili siyasi dönemin başlaması ile birlikte Demokrat Parti'nin idare kuruluna girdi ve partinin kuruluş çalışmalarında önemli rol oynadı. 1950 yılında Demokrat Parti'den Manisa Milletvekili seçilen Karaosmanoğlu, Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 1951 yılında ise İçişleri Bakanı olarak atandı. Uzun yıllar tarımla ve at yetiştiriciliği ile uğraşan Karaosmanoğlu, 1950 yılında dönemin Başbakanı Adnan Menderes tarafından ülke yarışçılığının sorunlarına çözüm olacak bir jokey kulüp kurmak için görevlendirildi. Karaosmanoğlu'nun başkanlığında yapılan hazırlık çalışmalarının ardından, Nejat Evliyazade, Sait Akson, Saim Önhon ve Halim Sait Türkhan tarafından Ankara'da 1950 yılında Türkiye Jokey Kulübü kuruldu. Kulübün ilk başkanı olarak bu görevini 1956 yılına kadar sürdürdü. Hayatının son yıllarını Manisa Salihli'de bulunan çiftliğinde geçirdi. 1978 yılında aramızdan ayrılan değerli devlet adamı, Kulübümüzün kurucu üyesi ve ilk başkanı Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu'nu, anısına düzenlenen koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

spflsh4adojrk0lz2ymvt6zo.jpg

p50b8wqytpcgyj931fvlkmir.jpg

e7wfx1wn9tpgnhu0dsxc42bq.jpg

fIxypm7mi4tesaco8ncrqlry.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.