Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu Koşusu'nu Lord Of Pelennor kazandı

Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu Koşusu'nu Lord Of Pelennor kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği koşu, 1700 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2023 yılı Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu Koşusu'nu, Ayşegül Kurtel'in sahibesi ve yetiştiricisi olduğu Lord Of Pelennor (Victory Gallop - Invincible Girl / Mountain Cat) jokeyi Kadir Tokaçoğlu ile kazandı. Batuhan Ay'ın antrene ettiği doru erkek tayın elde ettiği bu birincilik kariyerinin ilk Grup koşu zaferi olarak kayıtlara geçerken, toplamda ikinci galibiyeti oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Kurucu Üyemizi andığımız mücadelede Mehmet Kaya idaresinde start alan Lady North (Torok - Tralles Girl / Unaccounted For) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Dragon Fire (Torok - Happy Valentine / Thewayyouare) jokeyi Mustafa Çiçek ile üçüncü oldu. Mertcan Çelik idaresinde koşuda boy gösteren Yoomee (Fast 'N' Famous - Ballerena Bliss / Bellamy Road) dördüncü sırada yer alırken, Talha Paşa (Torok - My Lovely Boy / Kaneko) jokeyi Sinan Özen ile pistten beşincilikle ayrıldı.

Koşunun galibi Lord Of Pelennor için bitiriş derecesi 1.43.71 olurken, farklar 2 Boy - 2,5 Boy - 3 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

 

Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu

Manisa'nın önemli ailelerinden birine mensup olan Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu, 1900 yılında Manisa'da doğdu. 1921 yılında, İstanbul Halkalı Yüksek Ziraat Okulu'ndan mezun oldu. Yüksek Ziraat Mühendisi olarak iş hayatına adım attı. Edebiyat ile de ilgilenen Karaosmanoğlu'nun hikaye, sohbet ve eleştiri türünde kaleme aldığı yazıları Dergah, Yeni Mecmua, Resimli Gazete, Son Telgraf gibi dönemin önemli gazetelerinde yayımlandı. 1946 yılında çok partili siyasi dönemin başlaması ile birlikte Demokrat Parti'nin idare kuruluna girdi ve partinin kuruluş çalışmalarında önemli rol oynadı. 1950 yılında Demokrat Parti'den Manisa Milletvekili seçilen Karaosmanoğlu, Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 1951 yılında ise İçişleri Bakanı olarak atandı. Uzun yıllar tarımla ve at yetiştiriciliği ile uğraşan Karaosmanoğlu, 1950 yılında dönemin Başbakanı Adnan Menderes tarafından ülke yarışçılığının sorunlarına çözüm olacak bir jokey kulüp kurmak için görevlendirildi. Karaosmanoğlu'nun başkanlığında yapılan hazırlık çalışmalarının ardından, Nejat Evliyazade, Sait Akson, Saim Önhon ve Halim Sait Türkhan tarafından Ankara'da 1950 yılında Türkiye Jokey Kulübü kuruldu. Kulübün ilk başkanı olarak bu görevini 1956 yılına kadar sürdürdü. Hayatının son yıllarını Manisa Salihli'de bulunan çiftliğinde geçirdi. 1978 yılında aramızdan ayrılan değerli devlet adamı, Kulübümüzün kurucu üyesi ve ilk başkanı Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu'nu, anısına düzenlenen koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

20vaztdhwjqvdcrzbkawqIru.jpg

iyl1njm6p5bka7gbzk2oleju.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.