Fikir Atölyesi Buluşmaları Başladı!

Fikir Atölyesi Buluşmaları Başladı!

Belediyemiz, Beşiktaş’taki üniversitelerle ve öğrencilerle bir araya gelerek kent yaşamına dair çalışmalar yapmak üzere Fikir Atölyesi buluşmaları düzenliyor...


Fikir Atölyesi'nin ilki 26 Şubat Cumartesi günü Karaoğlan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Avrupa Dayanışma Programı (ESC) bilgilendirme toplantısıyla başladı. Toy Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Sekreteri ve Ali İsmail Korkmaz Vakfı Programlar Sorumlusu Şeyma Keskin, toplantı kapsamında gençlerle bir araya geldi. Keskin, gençlerin ülkemizde ya da yurt dışında başvurabileceği programlar, bu programlara nasıl başvuru yapacakları, gerekli belgeler ve hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Avrupa Dayanışma Programı’na daha önce katılmış kişiler toplantıda deneyimlerini paylaşırken Dış İlişkiler Müdürlüğümüz tarafından da program kapsamında yürütülen projelerle ilgili olarak bir sunum yapıldı.

Fikir Atölyesi Nedir?
Üniversiteli gençler, öğretim üyeleri, üniversitelerle ortak çalışmalar yürüten kitle ve sivil toplum örgütleri, alanında uzman kişiler ve kurumların yer aldığı paydaşlarımızla birlikte kentimizi daha yaşanabilir bir yer kılmaya dair fikirler oluşturacağımız bir projedir. Belediyemizin katılımcı yerel yönetim anlayışını bir kez daha öne çıkaran atölyelerde paydaşlarımızın katılımıyla ortaya çıkan fikirler ve hedefler doğrultusunda planlamalar yapılacak. Süreç boyunca katılımcılığın yüksek olduğu, tartışmaların olgun ve demokratik bir biçimde yürütüldüğü bir alan olarak kurgulanan fikir atölyesi; katılımcı kişi ve kurumların görüş, öneri ve ortak çalışmalarıyla kentimizin sorunlarına ve bu bağlamda çözümlere ışık tutacak.

Yer: Karaoğlan Gençlik Merkezi
Adres: Türkali Mah. Ihlamurdere Cad. No: 50 Beşiktaş/İST.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.