Fikret Çınaryılmaz Koşusu'nun kazananı Ride The Lightning

Fikret Çınaryılmaz Koşusu'nun kazananı Ride The Lightning

2 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği koşu, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2023 yılı Fikret Çınaryılmaz Koşusu'nda jokeyi Mehmet Kaya ile start alan, Selim Kaya'nın sahibi olduğu Ride The Lightning (Torok - Invincible Rock / Divine Light) pistten galibiyetle ayrıldı. Kaya Atçılık Ltd. Şti. yetiştirmesi, Velat Karakuş'un antrene ettiği doru erkek tay bu sonuçla ilgililerine 5. kez galibiyet sevinci yaşatmış oldu.

Keyifli bir mücadeleye sahne olan yarışı Oğlumsun (Abjar Academy - Diyadin / Zanjero) ikincilikle tamamlarken, Baahubali (Halicarnassus - Ateş Girl / Always A Classic) üçüncü, War Comander (Tizway - Simirnalı Kız / Unaccounted For) dördüncü, Dream Twice (Bushranger - Athena / Shrewd Idea) de beşinci oldu.

Koşunun galibi Ride The Lightning için bitiriş derecesi 1.36.69 olurken, farklar 1/2 Boy - 2 Boy - 1 Boy - Burun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Selim Kaya'ya kupasını merhumun torunu Beril Coşkun verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven, İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız ve davetliler de katıldı.
 

Fikret Çınaryılmaz

1930 yılında İzmir'de doğan Fikret Çınaryılmaz, ilkokul eğitimini Bakırköy Taşmektep'te tamamladı. Ardından Deniz Lisesi'ne girerek askerlik mesleği ile tanıştı. 1951 yılında devre birincisi olarak Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu. Yüksek lisans eğitimi için Michigan Üniversitesi'ne gönderilen Çınaryılmaz, yüksek gemi inşa mühendisi olarak üniversite şeref listesine adını yazdırarak eğitimini tamamladı. 1960 yılında yurda dönen Çınaryılmaz, askeri tersanelerde görev yaptı. Ege Üniversitesi'nde ders verdi. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı öncesi kısıtlı kaynaklarla özgün çözümler üreten Çınaryılmaz, 3- 4 ay gibi kısa sürede amfibi çıkarma gemilerinin inşasını tamamlayarak, harekatın başarı ile gerçekleşmesinde önemli rol oynadı. 1979 yılında Taşkızak Tersanesi'nden Tuğamiral rütbesi ile emekli oldu. Denizcilik Bankası'nda tersanelerden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 1976 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Fikret Çınaryılmaz, yönetim kurulu üyesi ve murakıp üye olarak görev yaptı. Sahibi olduğu safkanlardan Anavarza, Fora, Flush, White Shadow ve Radikal Prens açık yarışlarda başarı ile mücadele etti. 2017 yılında aramızdan ayrılan E. Tuğamiral Fikret Çınaryılmaz'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

6zv3mcnrvjIq2rdgxkwilfaw.jpg

msnmk6qoanczty814qwaIbvr.jpg

sgIyvfdmcjskx4kcp35bgxth.jpg

dlunyp2gpmeigrjv8quodnvr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.