Filistin’e Yapılan Saldırı Sonrası Esenyurt’ta Konserler İptal Edildi

Filistin’e Yapılan Saldırı Sonrası Esenyurt’ta Konserler İptal Edildi

İsrail’in, Filistin’deki hastaneyi bombalayarak çok sayıda sivilinölümüne neden olduğu saldırılar sonucunda, Esenyurt 2. Kardeş KültürlerFestivali kapsamındaki eğlence etkinlikleri ve konserler iptal edildi.Filistin’e yapılan saldırıları kınadığını belirten Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt: “Baskıya, zulme, işkenceye ve yapılan haksızlıklara hepbirlikte sesimizi çıkaracağız” dedi.

İsrail’in, Filistin’deki sivillere ve çocuklara yönelikgerçekleştirdiği saldırılar sonucunda Esenyurt’taki eğlence etkinlikleri vekonserler iptal edildi. Dün akşam saatlerinde İsrail askerlerinin,Filistin’deki hastaneyi bombalayarak yüzlerce insanın ölümüne neden olansaldırılarının ardından Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt sabahsaatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi. İlçedeikincisi gerçekleştirilen Kardeş Kültürler Festivali’nde yapılacak olan eğlenceetkinliklerinin ve konserlerin ileri bir tarihe ertelendiğini belirten BaşkanBozkurt, Filistin’e yapılan saldırıları kınadığını belirtti. İl DerneklerBirliği, Kent Konseyi, Muhtarlar Derneği Başkan ve yöneticilerinin de katıldığıbasın açıklamasında Başkan Bozkurt: “Bunu kınadığımızı, faillerinilanetlediğimizi buradan belirtmek istiyorum. Filistinli kardeşlerimizin herzaman yanındaydık, bundan sonra da olacağız,” diyerek birlik ve beraberlikçağrısında da bulundu.

“Herkesi ZordaOlan Kardeşlerimize Destek Vermeye Davet Ediyorum”

Filistin’de yaşanan saldırılar sırasında herhangi bir eğlenceetkinliğinin yapılmasını doğru bulmadığını vurgulayan Bozkurt şunları ekledi: “DeğerliEsenyurtlu hemşerilerim, uzun yıllardır Orta Doğu kan gölüne çevriliyor.Maalesef dün akşam çok üzücü bir olay yaşadık. Sivillere bir saldırı düzenlendive tahminlere göre en az 500 kişinin vefat ettiği haberini aldık. Dün gecedenitibaren bunun üzüntüsü içindeyiz. Bu süreçte hem bu olaylardan ders çıkarmamızhem de birlik beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım. Aksi takdirde neleryaşayacağımızı tahmin dahi etmek istemiyorum. Dün gece hastaneye yapılansaldırıyı kınıyorum. Bu kararı alırken tek başıma konuşmuyorum. İl derneklerbirliği başkanımız ve il derneklerindeki arkadaşlarımız, muhtarlar derneğibaşkanımız ve muhtarlarımız, kent konseyi başkanımız ve kentin tümbileşenleriyle konuştuk. Baskıya, zulme, işkenceye ve yapılan haksızlıklara hepbirlikte sesimizi çıkaracağız. Bunun bir göstergesi olarak, kardeşlerimiz oradazorluklar yaşarken biz burada eğlenmeyi içimize sindiremedik. Buradaki stantlarve etkinlikler devam edecek ama yapılacak konserleri ve eğlence programlarınıerteleme kararı aldık. Filistin’de yaşanan olaylar inşallah kısa sürede biter,herkes aklını başına alır, bundan sonraki süreçlerde daha çok barış içindeyaşayacak ortamlar hazırlanır, biz de ona göre kendimizi organize ederiz. Amaoradaki durum netleşmeden eğlence programlarının yapılmasını içimizesindiremediğimiz için konserleri ileriki tarihlere erteledik. Duruma göre kararvereceğiz. Herkesi birlik beraberlik içinde olmaya, zorda olan kardeşlerimizedestek vermeye davet ediyor, hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum.”

utw4bsllzeuvraay56xnppyj.jpg

6lhtpkfywioswxIgtj2uqjx3.jpg

qwfwb32l08yaqcItaezvc6sg.jpg

zsravakkyxudhc8nfbepfdic.jpg

scvIubaadg5kfxzobqd28tij.jpg

5jmpte9b8vxI6bw1k4lyh7zf.jpg

tsskzjbjly0qrakon3cuI9xu.jpg

mzfk6ugzhaej94nj1kr3ctf2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.