Francesco Sponza Koşusu'nu Mavi Kılıç kazandı

Francesco Sponza Koşusu'nu Mavi Kılıç kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 2100 metre mesafe kum pistte yapıldı.

2024 yılı Francesco Sponza Koşusu'nu, İ. Hilmi Narmanlı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Mavi Kılıç (Yonaguska - Mavi Sema / Sun Music) jokeyi Mehmet Kaya idaresinde kazandı. Rasim Tetik'in antrene ettiği 7 yaşındaki doru erkek safkan elde ettiği bu neticeyle yarış hayatındaki 19. birinciliği hanesine yazdırdı.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışın ikincisi Delawera (General Quarters - Pomerol / Honour And Glory) olurken, Cesi Affetmez (Present Perfect - Arrivata / Cossack Guard) üçüncü, Jefe De Jefes (Papa Clem - Shibuya / Ocean Crest) dördüncü, Brave The Storm (Sidney's Candy - Crazy Party / A.P. Indy) da beşincilikle pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Mavi Kılıç için bitiriş derecesi 2.17.58 olurken, farklar 4,5 Boy - Baş - 4 Boy - 25 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Rasim Tetik'e kupasını Cem Tırpançeker verdi.

Törene Asli Üyemiz Dr. A. Serdar Pedükcoşkun ile birlikte İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara ve davetliler de katıldı.
 

Francesco Sponza

1940 yılında İzmir'de doğan Francesco Sponza, Saint Joseph Koleji'nden mezun oldu. İzmir'in önemli Levanten ailelerinden Sponza Ailesi'nin 3. kuşak temsilcisi olarak dedesi Francesco Sponza tarafından 1906 yılında kurulan mücevherat ve turizm alanında faaliyet gösteren şirketin uzun yıllar Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Atçılığa duyduğu ilgiyle İzmir'in Buca ilçesinde kurduğu çiftlikte at yetiştiriciliği yapan Sponza, 2005 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Yetiştirdiği ve koştuğu başarılı safkanlardan Cemcem ile Yıldırım Bayezıd, Ege Derbisi ve 19 Mayıs gibi birçok grup koşu kazanma başarısı gösterdi. 2015 yılında ise Rumba isimli safkanıyla Kraliçe II.Elizabeth Koşusunu kazandı. 2018 - 2020 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Disiplin Kurulu Başkanı olarak görev aldı. 2020 yılında aramızdan ayrılan Francesco Sponza'yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

ky2neo98rsseugrqI1j6w45l.jpg

cxjIceufxazqbkhozqw2hrld.jpg

3y2ozheqgfv6lqopzscmkmrd.jpg

ubmx0avcnI7yllarvfd6e5wz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.