G1 Eclipse Stakes’te kazanan Vadeni oldu

G1 Eclipse Stakes’te kazanan Vadeni oldu

2022 yılı G1 Eclipse Stakes’i izlemek için tıklayınız.

2000 metre çim pistteki yarışta bu yıl 3+ yaşlı 6 safkan start aldı. Son metrelere kadar sıkı bir birincilik mücadelesine sahne olan koşuda ikinciliği sonlardaki güçlü atakları neticesinde Mishriff (Make Believe – Contradict / Raven’s Pass) elde ederken, Native Trail (Oasis Dream – Needleleaf / Observatory) üçüncü, Lord North (Dubawi – Najoum / Giant’s Causeway) ise dördüncü oldu.

26 Temmuz ve 21 Ağustos 2021 tarihlerinde katıldığı biri Listed olmak üzere iki koşuyu kazanarak kariyerine başlayan Vadeni, bu yıl 10 Mayıs’ta Chantilly’de G3 koşuyu lehine çevirmişti. Son startında Fransız Derbisi olarak da bilinen G1 Prix du Jockey Club’ta zafere uzanan 3 yaşındaki tay, yaşça büyüklerini de mağlup ettiği Eclipse Stakes ile birlikte yarış hayatının 7. startında 5. birinciliğini de hanesine yazdırmış oldu. Vadeni aynı zamanda 1960 yılından bu yana Fransa’da antrene edilip Eclipse Stakes’i kazanan ilk isim olarak kayıtlara geçti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.