GAPUTAEM Koşusu'nu Hat Demirkır kazandı

GAPUTAEM Koşusu'nu Hat Demirkır kazandı

24 Temmuz Pazar günü koşulan yarış (Şartlı 5)
Diyarbakır Hipodromunda saat 20.30'da başladı.

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 1200 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

Bu sene ilk defa koşulan yarışta, Mahmut Karakeçi'nin sahibi olduğu Hat Demirkır (Approve - Güreylül / River Special) jokeyi Ferit Yardımcı idaresinde birinciliğe uzandı. Muammer Öğüt yetiştirmesi, Vedat Önder'in antrene ettiği al erkek tay sergilediği performansla kariyerinin dördüncü galibiyetini hanesine yazdırdı.

9 tayın katılım gösterdiği mücadelede Adasuyum (Zanjero - Gül Çiçeği / Bin Ajwaad) ikinci olurken, Yarbaşı (Bushranger - Miss Hale / Mountain Cat) üçüncü, The Perfect  River (Corinthian - Anarza Fırtınası / Dilum) dördüncü, Green Prince (Kuloğlu - Green Princess / Green Gönen) de beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Hat Demirkır için bitiriş derecesi 1.19.25 olurken, farklar 1 Boy - 4 Boy - 1 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Mahmut Karakeçi'ye plaketini Gap Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Mehdi Sümerli verdi.

Gap Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Mehdi Sümerli ayrıca kazanan safkanın jokeyi Ferit Yardımcı'ya da çiçek takdim etti.

Törene, Tarım Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Baş Müfettiş Tarım ve Orman Bakanlığı Atilla Çelik, Zirai Mücadele Araştırma Enstitü Müdürü Ayhan Öğreten, TMO Baş Müdürü Abdurrahman Güneş, Gap Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdür Vekili Kudret Berekatoğlu, Orman İşletme İl Müdürü Metin Eratilla ve Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik de katıldı.

 

7zqcnd5qnewdi2male0gcrtz.jpg

6dy4frIpnvykxzsemlhtdhcz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.