Gazeteciler aynı 'Bayrak' altında yeniden toplandı!

Gazeteciler aynı 'Bayrak' altında yeniden toplandı!

İstanbul Avrasya Gazeteciler Derneği Olağan Genel Kurulunu Tuzla’da bulunan dernek merkezinde gerçekleştirdi.

 Oğuzhan Bayrak’ın yenilediği yönetimi ile tekrar Başkan olduğu kongre, 40’ı aşan üyesi ile gün geçtikçe güçlenen ‘İstanbul Avrasya Gazeteciler Derneği’ adına yepyeni bir dönemin başladığının sinyallerini de beraberinde getirdi.

Kurulduğu günden beri Basın dünyasında ‘Gazetecilik’ olgusunun oluşumunda yaptığı organizasyon ve eğitim çalıştayları ile benzeri derneklerin önüne geçerek yol gösterici ve önder olma vasıflarını gözler önüne seren İstanbul Avrasya Gazeteciler Derneği, yaptığı kongre sonucu Oğuzhan Bayrak liderliğinde Cumhuriyetimizin 100. Yılında yine adından fazlaca söz ettirmeyi hedeflerken, gazetecilerin sıkıntılarına ve sorunlarına bir kez daha kalkan olmaya hazır olduğunu göstermiş oldu.

Başkan Oğuzhan Bayrak kongre sonrası dernek üyesi arkadaşları ile yaptığı sohbet sırasında hem onlardan fikir ve düşüncelerini aldı hem de gelecek dönem içerisinde yapmayı planladıkları işlerden kesitler paylaştı. Bayrak, özellikle kafa karışıklığına yol açan ve kamuoyunda "Dezenformasyonla Mücadele Yasası" olarak bilinen basın kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun  hakkındaki tüm detaylar ile ilgili gazetecilerin bilgilendirilmesi konusunda çalışmalar gerçekleştireceklerini ve konuya ilişkin tün bilinmeyenleri açıklığa kavuşturmak adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederken, İnternet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınması, Erişim Sağlayıcılar Birliği'nin görev ve yetki alanının genişletilmesi, sosyal ağ sağlayıcılarının yükümlülük ve sorumluluklarına ilişkin ek düzenlemeler yapılması konusunda da tüm soruların cevaplanmasını sağlayacaklarını söyledi.

Yapılan Kongre sonucunda oluşan yönetim ise şu isimlerden oluştu:

Başkan

Oğuzhan Bayrak

Yönetim Kurulu (Asil)

  1. Murat Çaltepe (Başkan Yardımcısı)
  2. Arife Emek (Başkan Yardımcısı)
  3. İbrahim Şahin (Genel Sekreter)
  4. Doğan Şerefli (Muhasip)
  5. İsmail Polat
  6. Kaan Manici
  7. Aylin Özkan
  8. Nergiz Süslü
  9. Bülent Çimen
  10. Yalçın Bel
  11. Ömer Erdem

Yönetim Kurulu (Yedek)

  1. Sümeyye Ural Yakut
  2. Kasım Aydın
  3. Bilal Geldi
  4. Kinem Demir
  5. Cengiz Bektaş

Denetleme Kurulu (Asil)

  1. Kenan Çakal
  2. Halil Topal
  3. Arzum Tanpınar

Denetleme Kurulu (Yedek)

  1. Ali Seyhanlı
  2. Aytekin Akkurt
  3. Mesut Alğan

İstişare Kurulu

  1. Alaattin Böke
  2. Sedat Savaş
  3. Nevin Özbar

Federasyon Delegeleri

  1. Oğuzhan Bayrak
  2. İbrahim Şahin
  3. Nergiz Süslü
  4. Murat Çaltepe

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.