GAZETECİLİK MESLEK ÖRGÜTLERİ TEMSİLCİLERİ, TBMM’DE

GAZETECİLİK MESLEK ÖRGÜTLERİ TEMSİLCİLERİ, TBMM’DE

Gazetecilik meslek örgütlerinin temsilcileri; internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifine ilişkin görüş ve önerilerini sunmak üzere TBMM’de

Gazetecilik meslek örgütlerinin temsilcileri; internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifine ilişkin görüş ve önerilerini sunmak üzere TBMM’de; AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin grup başkanvekilleri ile görüştü. Temsilciler, teklifin yaptırıma yol açacak maddelerini eleştirdi. Özellikle, Türk Ceza Kanunu’na eklenen “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçunun teklif metninden çıkarılmasını istedi.

Medya Dayanışma Grubu adına Parlamento Muhabirleri Deneği Başkanı Kemal Aktaş, Türkiye Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanvekili Yusuf Kanlı, Türkiye Fotomuhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Turgay Türker, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Şeyma Paşayiğit, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi; internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifine ilişkin görüş ve önerilerini sunmak için TBMM’deydi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.