GAZİLER GÜNÜ SİLİVRİ’DE PROGRAMLARLA KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ SİLİVRİ’DE PROGRAMLARLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde “Gazilik” ve Mareşal Rütbesi” verilişinin 101. yıl dönümü ve Gaziler Günü, Silivri’de resmî tören, kahvaltı etkinliği ve sahne programı eşliğinde kutlandı. Silivri sahilinde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmî törene; Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cezaevi Jandarma Tabur Komutan Yardımcısı Binbaşı Fatih Torun, Silivri İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Telat Deniz, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, gaziler, gazi yakınları ve şehit yakınları katıldı. Tören kapsamında sırasıyla Silivri Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Silivri Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği Silivri Şubesi Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gazi Reha Toksöz, “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenen bu toprakların vatan olması ve devletimizin bekası uğruna canlarını adayanların gurur ve şerefle anıldığı bir gündür. Üzerinde yaşadığımız toprakların vatana dönüşmesi ve bayrağımızın özgürce dalgalanması şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği var oluş mücadelesinin şifresi ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışında saklıdır. İnanıyoruz ki bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Ben, bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ ONURUNA YEMEK DÜZENLENDİ

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve ilçe protokolü şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri ile birlikte kahvaltılı programda bir araya geldi. Olta Restoran’da Silivri Müftüsü İsa Sağlam’ın okuduğu dualar eşliğinde başlayan program yapılan konuşmalarla devam etti.

YILMAZ: “GAZİLERİMİZ İÇİN KONU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”

Kahvaltılı programda konuşan Başkan Yılmaz, “Gazilerimiz; milli ve manevi değerlere kalptan bağlı, milletine, bayrağına ve devletine sevdalı, ay yıldızlı al bayrak için canını feda etmeyi göze alan, ‘Konu vatansa gerisi teferruattır’ diyen kahramanlarımızdır. Gazilerimiz; koşulsuz vatan ve millet sevgisinin vücut bulmuş hali, birlik ve beraberliğimizin teminatı, topraklarımızın sigortası, bağımsızlığımızın nişanesi ve fedakârlık abidelerimizdir. Malazgirt’ten İstanbul’un Fethi’ne, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan 15 Temmuz’a kadar birçok mücadelede Türk’ün gücünü, ferasetini, kararlılığını ve kahramanlığını dosta düşmana ilan eden gazilerimiz; geçmişten bugüne kadar da ülkemiz üzerine hain emelleri olan unsurlara her daim gereken cevabı vermiştir. Şu asla unutulmamalıdır ki; 1000 yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklar bize şehitlerimizin ve gazilerimizin kutsal emanetidir. Biz ve bizden sonraki nesiller bedeli canla, kanla ödenmiş bu kutsal emanete sahip çıkacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucu kahramanlarını, rahmeti rahmana kavuşan şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; 19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.

TOĞAN: “ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR”

Başkan Yılmaz’ın ardından bir konuşma yapan Kaymakam Tolga Toğan, “Biz bu toprakların üzerinde gönlümüzce yaşayabiliyorsak, ezanlarımız susmuyorsa, bayrağımız gönderden inmiyorsa bunları şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Devlet ve millet olarak onlara olan borcumuzu ödemek için ne yapsak azdır. Bizlere bu memleketi yurt eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. 19 Eylül Gaziler Günü’müz kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.

ÖNDER YILMAZ SAHNESİNDE ANLAMLI PROGRAM

Kahvaltılı programın ardından Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve ilçe protokolü, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programına katıldı. Önder Yılmaz Sahnesinde yoğun bir katılımla düzenlenen programda gerçekleştirilen slayt gösterileri, şiir dinletileri ve müzik dinletileri katılımcıların büyük beğenisini topladı.  




0cchjv5aytdwxxisbI6mgvkn.jpg

ujnc2fg7vzlfp5ispwavtmIu.jpg

s3mrjplol17gs6e9a2ftqnwj.jpg

k56bynuo8tpnelfvs2uqrdIm.jpg

sv4bqgocu89o7gmuv2kjpIhi.jpg

xjbk3nyqf42htaIn7kx9cicz.jpg

4ruxovo8pbh1fddycz30kqut.jpg

hyksumabcn4jcpglr6qfdwx9.jpg

w2c8nsszlg67ufv4pdm9txdp.jpg

bz6cv5fra7mvk83eejfybgn2.jpg

uwblbrn5qewlkhddgf6ojmyh.jpg

l4qn16svbufmbrn9e7cxl8jt.jpg

p5cqz2Iumdbhttkp4cg9qvyw.jpg

1jg7neqjbvux9gantkw8cy5I.jpg

bai93ytkpxyw6ujmaofjseg8.jpg

q24lfdyzbpswhpxdeyoxl8re.jpg

59u0xn2oIymqukpcaslgh3yo.jpg

l3ag1zItufpvjdz9lmmsfynh.jpg

ehbv5ksop48x1lazdqmslIf6.jpg

94gkqxlrvhbdnxzf5otb1er3.jpg

yq51j8sw6kubrch20bvthlxq.jpg

v3no0dgzboymva5t19fxp2k4.jpg

v3dey6haqjthaufk28rkmz5c.jpg

wvuekdtj0zyol7con5jxs1tf.jpg

9r1vkxxrkzvlye8meaow0fap.jpg

sbmyvzrj4kxzoeIt9wfdxcbv.jpg

krhyfttjdz15awmypcgi2vsz.jpg

ygwj9d7oIu5dxuqi0getpr31.jpg

ufyckl0hu81rqsdvnaxtpojm.jpg

xbydje7scovxmdzhmppgkao0.jpg

5euw2yxsujdnjrowkg8vIfxq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.