Gaziosmanpaşa Hastanesi ve Denizbank'tan anlamlı proje

Gaziosmanpaşa Hastanesi ve Denizbank'tan anlamlı proje

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi, Denizbank’la birlikte Kadın Kanserleri Farkındalığında Önemli bir İş birliği gerçekleştirdi.

5 bin kadına muayene imkânı sağlayacak Kadın Kanserleri Merkezi DenizBank desteğiyle hizmete girdi.
11 Mart’ta hastane bünyesinde düzenlenen programla açılışı gerçekleştirilen merkez ile ilk etapta 5 bin kadın meme kanserine karşı tarama imkânından yararlanabilecek. 
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Serap Baş, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve sanatçı Gülben Ergen’in katılımlarıyla, 11 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen açılışta, bir seminer programı da düzenlendi. Seminerde Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünden Doç. Dr. Deniz Böler ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Prof. Dr. Gürkan Arıkan Kadın Kanserlerinde Farkındalık, Erken Teşhis ve Tedavi Seçenekleri’ hakkında bilgilendirme yaptılar.


Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üesyi Serap Baş konuşmasında; ’Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi 27 yıldır hizmet veren tam teşekküllü ve referans bir hastanedir. % 68’i kadın çalışandan oluşmaktadır. Bu da bizim için ayrıca mutluluk kaynağıdır. Amacımız toplumda yaptığımız işlerle sosyal fayda yaratabilmek ve hastalarımızın sağlık ihtiyaçlarında yanlarında olabilmektir. Bu hareket noktasıyla Kadın Kanserleri Merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Maalesef ülkemizde kanser hastalığının görülme sıklığı günden güne artmaktadır. Amacımız erken teşhisle bunun önüne geçebilmek ve toplumsal farkındalığı artırmaktadır. Bu projeye desteklerinden dolayı Denizbank’a ayrıca teşekkür ediyoruz’ dedi.


“Kadınlarımızın sağlığı ve ülkemizin geleceği için bu girişimi desteklemekten gurur duyuyoruz” 


Açılışta konuşan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş sağlıklı bir toplum ve güçlü bir geleceğin ancak sağlıklı ve güçlü kadınlarla mümkün olabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Kurulduğumuz ilk günden bu yana, sadece ticari faaliyetlerimiz ile ekonomiye kattığımız değere değil, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda toplumsal yaşama sunabileceklerimize de odaklandık. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Kadın Sağlığı Merkezi’ne desteğimiz de bu yaklaşımın bir ürünü. Meme kanseri görülme sıklığının son 20 yılda 2 katından fazla arttığı ve her yıl 25 bin yeni meme kanseri tanısının konulduğunu ülkemizde, böylesi kritik bir konuyu sahiplenerek kadınlarımıza bu anlamda sosyal fayda oluşturmak üzere yola çıkan Kadın Kanserleri Merkezi’ni desteklemek bizim için son derece önemli. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu merkez, gerek işinin ehli doktorlarımız gerekse ileri düzey teknolojik donanımı ile kadın sağlığına yönelik çok önemli bir fonksiyonu yerine getirecek. İlk etapta 5 bin kadınımıza sunulan tarama fırsatının yanında; bu çalışmadan elde edilecek veriler çeşitli kongrelerde sunulmak üzere bilimsel araştırmalara da temel oluşturacak”. 


Meme kanserinin ülkemizde her 8 kadından birinin hayatının bir döneminde kapısını çaldığını belirten Ateş;“Yaygın görülen bir kanser türü olmakla birlikte; erken teşhiste hastalığın tedavi şansı yüzde yüzlere yaklaşıyor. Dolayısıyla kadınlarımızın meme kanseri ve düzenli tetkikler konusunda erken yaşta edinecekleri farkındalık, bu hastalığa karşı mücadelede kritik öneme haiz. DenizBank ailesi olarak kadınlarımızın sağlığı, dolayısıyla ülkemizin geleceği açısından böylesine değerli bir girişimin destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.  


Açılışta konuşan sanatçı Gülben Ergen Sağlık Merkezi’nin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirirken şunları söyledi: “Çocuğu mutlu ederseniz, anneyi mutlu edersiniz. Çünkü o çocuk hayata annesini görerek başlıyor. Bugün gerek Gaziosmanpaşa Hastanesi gerek DenizBank çok önemli insiyatif üstlenerek kadınlarımız için ‘Geç kalma, farkında ol’ mottosuyla Kadın Sağlığı Merkezi’ni açıyorlar. Türkiye ve dünyanın her yerinden kadınlarımız 5 dakikalarını ayırarak sağlık taramasından geçecek ve yarınlara umutla bakabilecek. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyor, ‘Yaşasın kadınlar’ diyorum“.      

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler