Geleceğimizin Teminatı Çocuklarımızın Bayramı Kutlu Olsun!

Geleceğimizin Teminatı Çocuklarımızın Bayramı Kutlu Olsun!

Parçalanmak, yok edilmek,vatansız bırakılmak istenen Türk Milleti’ni, bütün dünyayı şaşkına çevirenKurtuluş Savaşı ile özgürlüğe kavuşturan ve milli mücadele devam ederkenTürkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurup, egemenliği halkına teslim eden Ulu ÖnderMustafa Kemal Atatürk, yok oluştan Cumhuriyete uzanan bir destan yazmıştır.

 

Türkiye Cumhuriyeti’ninKurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de Türkiye BüyükMillet Meclisi’ni açarak halkının gücünü arkasına almış ve egemenliği kayıtsızşartsız millete teslim ederek, Cumhuriyetin, aydınlığın, demokrasinin kapısınıaralamıştır.

 

Türkiye Büyük MilletMeclisi, kurulduğu günden itibaren büyük işler başarmış, milletinden aldığıgücü, işgali sonlandırmak ve vatanı kurtarmak adına kullanmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi,Ulusal Egemenlik kavramının temeli olarak varlığını sürdürmekte ve milletimiziniradesini temsil etmektedir.

Türkiye Büyük MilletMeclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan edenMustafa Kemal Atatürk, güzel bir geleceğin ancak, çağdaş eğitim almış, ulusbilici edinmiş çocuklarla mümkün olacağını biliyordu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik veÇocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır.

Mustafa Kemal Atatürk;“Küçük hanımlar küçük beyler! Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı veikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin nekadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çokşey bekliyoruz” diyerek çocuklara bakışını anlatmıştır.

Geleceğimiz olançocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Bizlere bir vatan veaydınlık yarınlar armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik veÇocuk Bayramı Kutlu Olsun…

 

Zeydan Karalar

Adana Büyükşehir BelediyeBaşkanı

 

 

x48djfmrbwdves2hlzuighf5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.